PUDLA: Pas koji prepoznaje prve signale epileptičnog napada

Iza prepoznatljivog otmenog izgleda krije se živahna i radoznala, dobra duša sa inteligencijom koja se retko sreće među psima.
Sposobna da se prilagodi velikom broju situacija i laka za obuku. Može čak i spasiti život svom vlasniku, jer ima neobičnu sposobnost da prepozna prve signale epileptičnog napada. A prevod njenog imena znači “pljusak u vodu”. Reč je o gospođici odnosno gospodinu pudli.

Njenoj popularnosti doprineo je Vinston Čerčil, koji je bio veoma privržen svojim ljubimcima Rufusu I i Rufusu II. U modernim vremenima, pudla je nastavila svoj trend jedne od najpopularnijih rasa pasa. Ova drevna rasa dolazi u tri veličine: velikoj, srednjoj i patuljastoj. Velika pudla je i najstarija, ali sve tri su podjednako odvažne.

pudla-bela
Dlaka pudle je jako specifična i jedinstvena. Raskošna, bujna i kovrdžava, njena dlaka neće predstavljati problem vlasnicima, jer se ona gotovo i ne linja. Međutim, pudla traži stalnu negu od rođenja pa do kraja života. Ukoliko želite negovanog psa, redovno češljanje i šišanje će biti obavezna. Lavlja, moderna ili engleska, kakva god frizura vaše pudle će sve opčiniti.

Spadaju u jedne od najinteligentnijih rasa pasa na svetu. Dobronamerne su, druželjubive, obožavaju decu i sve ih to čini idealnim kućnim ljubimcima.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *