Pucali pitbulu u glavu i ostavili ga u kanalu

Pas rase pitbul doživeo je u Šapcu torturu kakvu bi malo koja životinja preživela, a najmonstruoznije od svega što mu je zlostavljač i pucao u glavu.

Aleksandar sa povređenim pitbulom kod veterinara

Foto: Privatna arhivaAleksandar sa povređenim pitbulom kod veterinara

Prema rečima Aleksandra Stanojlovića, jedinog Šapčanina koji je reagovao i spasio psa sigurne smrti, po ujedima i ranama po glavi jasno je da je pitbul učestvovao u borbama, a pošto se nije pokazao kao dobar borac neko je odlučio da ga se reši.

– Bio sam u Novom Sadu pre dvadesetak dana kada sam dobio poruku da u kanalu kod zaobilaznice leži pas i da je u veoma teškom stanju. Poslali su mi fotografiju koju sam objavio na „Fejsbuku“ i zamolio ljude da ga odvezu kod veterinara dok se ne vratim. Niko nije reagovao tako da sam iz Novog Sada za dva sata stigao pravo do njega. Poneo sam hranu, povodac i korpu i uspeo sam da ga podignem na noge. Nije mi bilo svejedno, nisam znao kakve je naravi, ali nisam mogao takvog tamo da ga ostavim. Najstrašnije od svega je bilo što su mu iz rupe na glavi izlazili crvi – kaže Aleksandar Stanojlović, veliki ljubitelj životinja koji brine o oko sto bolesnih, povređenih i ostavljenih pasa.

Foto: Privatna arhiva

U veterinarskoj ambulanti polumrtvom psu povadili su krpelje i ustanovili da mu je krv zaražena, a zbog rupe od metka svi su ostali u čudu.

– Videlo se da mu je lobanja naprsla, zrna nije bilo jer je verovatno ispalo pošto pitbulovi imaju najtvrđu lobanju od svih pasa. Na tom mestu mu je otpadala koža. Cela glava je bila u ranama od ujeda. To je mlad pas, po zubima se vidi da nema ni godinu dana i prema ljudima je jako dobar, mada loše reaguje na druge pse, isključivo mužjake. I dalje ga vodim na terapije i on se lepo oporavlja – priča Aleksandar koji radi kao prevoznik.

Za pitbula koji je imao mnogo sreće Aleksandru se javio veliki broj udomljivača, ali on kaže da bi voleo da ga udomi neko ko ima dvorište, nema druge pse i nema malu decu.

– Nemam udruženje, sve radim sam i svi znaju da volim da pomognem životinjama. Ponekada od dobrih ljudi dobijem hranu, a kada sam se vlastima obratio za pomoć njih to nije interesovalo. Srećan sam kada se pas oporavi i kada im pronađem udomitelje. Od toga nemam nikakve koristi, ali meni znači da mogu da pomognem.

Foto: Privatna arhiva

Beti Horvat iz Subotice, koja je pronašla vlasnike subotičkog Hačika, psa koji je zimus danima čekao vlasnika pored bicikla, i koja je spasila i udomila mešanca Skipija koga je neko ostavio vezanog lancima u šumi, posetila je Šapčanina kada je čula za ovog pitbula.

– Mnogo mi je žao tog psa, ali zahvaljujući Aleksandru on se odlično oporavlja. Naš trud da pomognemo životinjima i da se one udome je jako mali deo onoga što bi trebalo, jer bolestan, povređen, gladan ili smrznut pas je opasnost i za ljude. Danas je Svetski dan napuštenih životinja i iskreno se nadam da će barem jedna naći vlasnika kakvog zaslužuje – zaključila je Beti Horvat.

izvor: Blic

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *