Psu odsekli nogu i ostavili ga da ugine

Pas kome su nepoznati bezdušni ljudi u Leskovcu odsekli prednju nogu, pronađen je posle deset dana i spasen od sigurne smrti.

Njega je u Radničkom naselju sinoć pronašla Leskovčanka Tanja Petrović sa zagnojenom nogom i pozvala zaposlene iz azila za pse.

“Veterinari su po pozivu upravnice azila Marije Petković stigli i konstatovali da je pas životno ugrožen. Iz rane je curio gnoj i osećao se miris truleži. Odmah je izvršena operacija u ambulanti”, napisala je Leskovčanka na svom fejsbuk profilu, objavivši i potresne fotografije nesrećne životinje.

Operaciju je uradio Goran Đorić, vlasnik veterinarske ambulante “Đuravet”, koji preptostavlja da se radi o mešancu lutalici.

sterilizacija psa

“Bio je u veoma lošem stanju. Morali smo dodatno da mu odstranimo kosti i deo mišića. Ovo nije prvi slučaj nasilja nad životinjama. U prošloj godini smo imali četiri intervencije nad povređenim psima. Jedan je čak davljen žicom, jedva smo ga spasli”, priča Đorić.

U azilu za pse, koji radi pri JKP “Komunalac”, nisu imali ovlašćenje za razgovor s novinarima, ali nezvanično kažu da se mnogi Leskovčani nehumano odnose i prema svojim ljubimcima.

U Leskovcu, inače, ne postoji nijedno društvo za zaštitu životinja, pa reaguju samo pojedinci.

“Ne mogu da verujem da niko nije želeo da pozove komunalnu policiju, veterinarsku inspekciju, da se pomogne ovom jadničku, a pas je ležao na metar i po od kuće gde žive ljudi”, kaže Tanja Petrović.

Iz uprave leskovačkog azila za pse kažu da je podneta krivična prijava protiv nepoznatog počinioca.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *