Psi nikada ne umiru, oni samo spavaju u vašim srcima

Gubitak psa je potresno iskustvo, ponekad tako strašno i bolno, da vam se čini kao da ste izgubili člana porodice. On je bio vaš prijatelj, najdraži i najodaniji, vaš saputnik, vaš pratilac, vaša razbibriga. I prosto ne znate kako da nastavite dalje… Utehu potražite u ovim dirljivim rečima, u kojima će se prepoznati svaki, baš svaki čovek koji je ikada voleo jedno simpatično, lajavo biće na četiri noge.

 

Kako bi gubitak psa bio manje bolan svog ljubimca možete kremirati na doostojanstven način u “Aurorapetu“. Posle kremacije, vlasniku ostaje urna kao uspomena na ljubimca.

Bloger Ernest Montage na portalu “DogHeirs” napisao je tekst koji će vas rasplakati, raznežiti i podsetiti da vaši psi zauvek žive, u vašem srcu, glavi i sećanju.

“Napisao sam ovo pre nekoliko godina kao uspomenu na Bola, crno belog pit bula koji je svakodnevno šetao, šetao sve do dana dok nije umro. Jednog dana on je prešao svega 15 koraka, stao i gledao me pogledom koji je govorio: “Hej, ne mogu dalje. Zar ne pomisliš bar nekad da sam ja jednostavno završio sa šetnjom!?”

Bichon_Frise_dog_sitting_

Psi nikada ne umiru. Oni ne znaju kako. Oni jednostavno postanu veoma stari i umorni, i užasno ih bole kosti. Naravno da ne umiru. Da umiru, oni ne bi uvek želeli da idu u šetnju. Ali, oni uvek žele, čak i onda kada njihove stare, zarđale kosti “vrište” da to ne rade. Ali to je ono što psi rade – šetaju, hodaju, trče.

Nije da oni prestanu da vole vaše društvo. Naprotiv, za njih je šetnja sa vama sve što na ovom svetu postoji. Izmet mačke, trag drugog psa, hrpa kostiju, i vi! To je ono što njihov svet čini savršenim. A u savršenom svetu nema mesta za smrt.

Međutim, psi postanu veoma pospani. U tome je stvar zapravo. To nas ne uče na fakultetima. Znaju toliko o svemu da zaborave da napomenu da psi ne umiru. To je sramota, zaista.

Ako mislite da je vaš pas uginuo, varate se! On je samo zaspao u vašem srcu. I uzgred, on sve vreme ludo maše repom, i zato vas grudi bole toliko i plačete sve vreme. Ko to može da ne plače kada mu u srcu živi veseo pas koji neprestano maše repom! On vam poručuje: “Hej, šefe, hvala! Hvala na toplom mestu za večno spavanje, tvoje srce je najbolje mesto za to!”

Kada prvi put zaspu, oni se često bude i neredovno spavaju, i naravo, zato vas boli i zato plačete sve vreme. Nakon nekog vreme oni spavaju sve duže i duže. Kada se ponekad probude, ponovo mašu repom i ponovo boli. JAKO BOLI. Posle nekoliko godina, oni spavaju u dugim, dugim intervalima, i vas boli sve ređe.

Ali nemojte se prevariti. Oni nisu mrtvi. To ne postoji. Zapamtite, oni samo spavaju u vašem srcu, i probude se ponekad, obično kada to ne očekujete. Takvi su oni.

Žao mi je ljudi koji nemaju pse koji spavaju u svojim srcima. Toliko ste toga propustili. Izvinite, sada moram da idem da se isplačem, pas u mom srcu se upravo probudio!”

Pročitajte: Šta kada pas ugine. Kako utešiti dete?

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *