Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Psi koji zaista ne vole vodu

Nisu baš svi psi ”raspoloženi” da ulaze u vodu. Neki to ne žele jer vole da su na suvom, dok se drugi jednostavno nemaju prilagođenu građu za ovakve aktivnosti.

Mops
Zbog kratke njuška koja krasi glavu, mops ima kratak dah i nedovoljno kondicije da izdrži plivanje. Ukoliko vaš mops obožava vodu, budite oprezni i držite psa na oku!

mops
Jazavičar
Ovi razigrani psi ipak više vole aktivnosti na suvom. Naime, zbog svojih kratkih nogu i konstitucije tela, jazavičarima je gotovo nemoguće da se opuste u vodi.

jazavicar1
Buldog
Plivanje za buldoga je pravi izazov! Oblik tela i kratke noge onemogućavaju ovoj rasi da održava težinu na vodi. Ako vaš buldog baš voli da ulazi u vodu, budite blizu ako zatreba pomoć!

buldog pop
Baset
Ova rasa drži rekord za najduže uši među psima. Sa kratkim nogama i gustom strukturom kostiju, baset će nanjušiti plen sve dok voda nije prepreka. Kupanje baš i nije njihova omiljena letnja aktivnost!

Animal-Dogs-Hound-Basset-Hound-900x144060678

Maltezer
Slatkak i umiljat, maltezer se sigurnije oseća u nečijem krilu nego u vodi. Zapravo, psi ove rase u potpunosti su sposobni da plivaju, ali ih sprečavaju drugi problemi. Oni su skloni artritisu i reumatizmu, a i ne vole baš da se rashlađuju.

maltezer-foto