Pseći bonton-ponašanje za stolom!

Može biti slatko kada vas pas pored stola gleda izrazom najgladnijeg psa na svetu i moli za jelo, ali to nije dobra navika za njega. Molećivi pogled ubrzo će se pretvoriti u cviljenje, zatim lavež, a možda čak i pokušaj uzimanja hrane sa stola.

Prvo što trebate da učinite ako imate psa koji moli za vašu hranu je da rešite dilemu koju je vaš pas stvorio između kuhinje i hrane. Drugim rečima, ne držite hranu ili posude za pseću hranu u prostoriji u kojoj pripremate ili jedete hranu. Ako vaš ljubimac vidi da vadite njegovu hranu iz ormara iz kojeg vadite i svoju hranu, to će napraviti zbrku u njegovoj glavi. Zato premestite njegove posude i udaljite ih iz područja u kojem vi jedete.

probirac2

Mnogi vlasnici su svoje pse naučili da nije u redu moliti tokom ručka i da im molbe neće pomoći da dobiju komadić vaše hrane. Možda će vam biti vrlo teško ignorisati te molećive oči dok jedete.

Šta će se dogoditi ako vašem ljubimcu samo ovaj put date zalogajčić?

Psima je potrebna doslednost u svakoj vrsti vaspitanja – pa tako i onom vezanom uz hranu. Ako samo jednom popustite njegovim molbama, verojatno nikada neće prestati da moli dok ste za stolom i jedete.

Osim toga, hranjenje psa vašom hranom tokom ručka ili večere nije samo loša navika, već može imati loše posledice za zdravlje psa. Većina vaše hrane nije namenjena psima jer se njihove potrebe za hranom uveliko razlikuju od naših. Stoga zapamtite, sledeći put kad budete ručali i ugledate tužno pseće lice koje moli za vašu hranu – samo recite ne!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *