Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Psa treba hraniti uvek istom hranom?

Većina ljudi obožava picu, opalačinke sa nutelom ili ćevape i mogli bi ovu hranu da jedu često, ali potpuno smo sigurni da nam se ne bi dopala ideja da jedemo samo jednu namirnicu svaki dan do kraja svog života.

A opet iz nekog razloga postoji verovanje da psima ne treba davati drugu hranu od one na koju su se već navikli?  Najčešći argument za to je da zbog promene hrane mogu dobiti proliv. Prvo, retka stolica nije nužno razlog za brigu. Drugo, prestaće nakon par dana. Treće, ako često menjamo hranu, njihov probavni sistem će se navići i ubrzo će prestati da imaju retku stolicu kad god pojedu nešto novo.

granule

Na kraju, ako bismo pitali pse, uvereni smo da bi oni mnogo radije izabrali povremeni proliv koji prati privikavanje na novu hranu nego da celog života jedu samo jednu vrstu hrane.

Iako stalno slušamo o tome kako je važno da ljudska ishrana bude raznovrsna da bismo bili zdravi i dugovečni, nepojmljivo je zašto mislimo da je za naše pse zdravije ako ih doživotno hranimo samo jednom vrstom hrane.

Zato, ne plašite se da menjate hranu svojim ljubimcima. Dajte im granule, meso, ribu, povrće; nekad im dajte sirovo, nekad kuvano; dajte im ostatke i svoje hrane ako je bezbedna za njih i ako nije prezačinjena i posmatrajte sa kojim uživanjem jedu.