Prvi koraci kuce koja je rođena nepokretna!

Bostonski terijer po imenu Mik rođen je sa teškim deformitetom nogu i šapa, poznatim kao “swimmer puppy syndrome”, usled kog nije mogao da stoji, sedi, niti da hoda. Međutim, velika ljubav i jaka volja bili su dovoljni da pomognu mališanu da prohoda.

 

Foto: Screenshot

 

 

Medena kuca od rođenja nije imala kontrolu nad svojim udovima, pa nije mogla da hoda, već samo da leži na stomaku. Zbog sličnih deformiteta mnoge kuce su izgubile život, jer su veterinari odlučili da ih uspavaju. Srećom, Mik nije među njima, jer se našao u pravom trenutku u pravim rukama.

Kada je imao svega šest nedelja, odveden je u prihvatilište za životinje sa invaliditetm Mia Foundation u Njujorku. U ovoj ustanovi tim stručnjaka se brine o životinjama sa urođenim fizičkim manama i pomaže im da ih savladaju. Veternari i terapeuti su započeli intenzivnu terapiju sa Mikom: vežbe su trajale po 15 minuta u četiri navrata dnevno. Veliki trud i volja koju je ova kuca pokazala napokon su se i isplatili.

Prvi značajan korak ka Mikovom izlečenju bio je trenutak kad je mališan uspeo da legne na bok, što nikada ranije nije bio u stanju da učini. Posle toga počeo je lagano da se propinje na zadnje šapice, a nakon nekoliko nedelja učinio je ono što se smatralo nemogućim – Mik je prohodao.

Njegovi koraci su nesigurni i mogu delovati nespretno, ali ovo je veliki napredak za malog Mika. Ova kuca je veliki borac i drago nam je da smo svojim angažmanom uspelida promenimo na bolje život ovog divnog stvorenja – kažu veterinari koji su dali sve od sebe da pomognu Miku da stane na svoje noge i nastavi život onako kako to svaka kuca želi i zaslužuje.

Video koji je snimljen tokom Mikove terapije prati životnu priču ove kuce i napredak ka njenom ozdravljenju.

Njegova poruka je jasna: ovim bespomoćnim bićima je potrebna ljubav i podrška, jer zaslužuju ljubav kao i svi. Mikovi prvi koraci su zaista dirljiv prizor, koji ne bi trebalo da propustite.

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *