Proverite: Ko je koga istrenirao – vi psa ili pas vas

Verovatno, kao većina vlasnika pasa, i vi mislite da ste dobro istrenirali psa. Međutim, velika je šansa da je zapravo vaš pas izdesirao vas! Zato vam predstavljamo pet načina kako da proverite da li pas ima prednost u vašem odnosu…

1. Vaš pas se bolje oblačii hrani od vas
Ne pravite problem oko cene kada je u pitanju sreća vašeg psa. Vaš ljubimac jede najbolju hranu, koristi najbolje proizvode za negu… A stil odevanja vašeg psa je mnogo “modniji” u odnosu na vas. Oni su “odeveni” da impresioniraju, a ogrlica i povodac se savršeno slažu… Vama je sve jedno, u šetnju idete u staroj “odrpanoj” odeći.

2. Slobodno vreme provodite sa psom
Slobodni ste, ali umesto da se vidite sa prijateljima, taj dan je rezervisan za vašeg psa? Kada vas pozovu u goste ili na kafu, vi sa sobom vodite ljubimca? Tako smo i mislili, znači istina je 🙂

man-dog-bed-asleep-home-590jn042310

3. Pas vam izadaje naređenja
Vaš pas grebe vrata jer želi da ide u šetnju, obično iz zabave, a retko da bi jednostavno “obavio posao”. Zapravo, ako niste primetili, pas vas je istrenirao da ga vodite tamo gde on želi.

4. Vaš pas mirno spava, a vi?
U toku noći, vama je pripao samo mali deo kreveta jer se vaš pas razbaškario preko celog dušeka. Bitno da je ljubimac tog dana spavao 14 sati, a vi ćete biti srećni ako ste “skrpili” četiri.

5. Vaš pas je zvezda na društvenim mrežama
Vaš ljubimac ima svoj profil na Fejsbuku, a u najmanju ruku, njegove fotografije su preplavile vaš profil.

Zato razmislite dobro ko je ovde gospodar. Svi smo posvećeni našim ljubimcima, ali ako se pronalazite u ovim situacijama možda vas je pas istrenirao baš onako kako on to želi.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *