Pridržavajte se ovih pravila kada vodite psa kod veterinara

1. Nikada ne zakazujte. Samo uđite kod svoga vetrinara, zato što će on u svakom slučaju biti u ambulanti. Naravno, zahtevajte da budete odmah primljeni, zato što vas iritira da čekate iza bilo koga ko je stigao ispred vas.

2. Povedite vašu decu, kao i decu vaših komšija. Ako nemate decu, pozajmite ih od prijatelja. Mali nestabilni šetači koji imaju ispod jedne godine starosti su najbolji. Ako deca već pričaju, pustite ih da trče okolo po praksi, postavljaju razna pitanja svih zaposlenima i da diraju sve što mogu.

3. Ako imate neku primedbu IZDERITE se na nekog od osoblja, ali kada vas primi vaš veterinar budite divni i ljubazni.

4. Stavite vašeg ljubimca na sto za pregled, a onda sedite. Molim vas, nemojte da pridržavate vašeg ljubimca, naglasite da on sigurno NEĆE da skoči i da NIKADA ne ujeda.

Dog licking a vet, isolated on white

5. Ako čitate neki časopis, nemojte da rizikujete da ga izgubite time što ćete da ga spustite. Molim vas, nastavite da ga čitate. Nemojte da podižete pogled kada vam veterinar postavi pitanje.

6. Nemojte da skidate naočare za sunce, naročito ako imate problema sa sluhom.

7. Kada dolazite ili izlazite iz ordinacije, pustite vašeg psa mužjaka da markira čitavu ambulantu ali to naravno nemojte nikome da kažete.

8. Molim vas, recite ako postoji neki problem, ali sačekajte bar tri nedelje. Zapamtite, stalni proliv koji traje četiri nedelje se zove “HITAN SLUČAJ”. Ovo se naročito odnosi na vikende i vreme pred zatvaranje ambulante.

9. Ako je vaš ljubimac u stvarno lošem stanju, recite da ste bili na odmoru. Ako niste dovodili vašeg psa bar dve godine kod veterinara, recite doktoru da je problem započeo odmah posle vaše zadnje posete i da traje od tada.

10. U slučaju da vaš veterinar ima kompjutersko vođenje podataka, dajte što više različitih podataka: vaše prezime, devojačko prezime, ime, kršteno ime, nadimak, kao i ime i nadimke svakog člana porodice. Upotrebljavajte različito ime svaki put kada dolazite.

11. Ako vašeg ljubimca ostavljate u ambulanti zbog operacije, nikada nemojte nikome da kažete da ste promenili broj telefona od kada ste zadnji put bili.

Vet-Check-1

12. Naravno, uvek insistirajte da vam veterinar izleči ljubimca preko telefona. Odvojte bar pola sata vremena da mu detaljno ispričate ceo slučaj i da od njega saznate kako da ga lečite. Potrudite se da vas veterinar ne ubedi da ljubimca dovedete u ambulantu, naročito ako su ga udarila kola.

13. Nikada nemojte da kažete ništa važno, sve dok doktor ne stavi stetoskop na uši.

14. Uvek naglasite: “Cena nije bitna, samo spasite mog ljubimca!!” sve dok ne dobijete račun. Kada dobijete račun, poričite da ste uopšte hteli da se vaš ljubimac leči. Napravite veliku gužvu oko svake stavke računa, iako ne mislite uopšte da platite.

15. Uvek ponesite vašu čekovnu knjižicu bez i jednog čeka, ili je ostavite kod kuće zajedno sa novčanikom. Ponesite novčanicu od 100 dinara samo u slučaju da mislite da kupite jedan vitaminski štapić.

16. Ako je moguće, uvek pošaljite vašeg ljubimca kod veterinara sa vašom decom ispod 18 godina starosti bez novca. Nikada nemojte da im kažete zašto ljubimca vode kod vetrinara.

I da naravno šalili smo se, malo šale nije na odmet!

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *