Preporučujemo: Najlepši filmovi sa psima u glavnoj ulozi

Ne možete da ih ne volite! Oni su zaista vaši najbolji prijatelji. Umeju da slušaju kada im govorite, znaju da vas nasmeju, ali isto tako i razbesne. Uvek vas dočekuju srećni na vratima i mašu repom. Zarežaće na one koji žele da vas povrede, namirisati osobu koja vam želi loše. Oni brinu za vas. Pas – čovekov najbolji prijatelj. Nudimo vam spisak filmova o vernom čovekovom prijatelju, ukoliko ih niste pogledali do sada, obavezno to učinite.

Lady and The Trump (1955) – Maza i Lunja

Priča počinje jednog Božićnog jutra u kom Džim Dir svojoj voljenoj supruzi Darling poklanja preslatko štene po imenu Maza. U domu punom ljubavi, Maza je uživala zajedno sa zaljubljenim bračnim parom i komšijskim psima Džokom i Trastijem.

Jednog dana u njen miran i ušuškan život ulazi ulični pas nemirnog i avanturističkog duha po imenu Lunja, kojem nesiguran život na ulici predstavlja izazov.

Iako u početku Maza pokazuje svoju nezainteresovanost prema Lunji koji pokušava da osvoji njeno srce, vrlo brzo i nju pogađa amorova strela i svim srcem se zaljubljuje.

 

lady-and-the-tramp


Turner & Hooch (1989) – Tarner i Huč

Skot Tarner, izuzetno pedantan i dobro organizovan detektiv koji radi u priobalnom kalifornijskom gradiću. Slučaj sitnog kriminalca Ejmosa Rida, koga su ubili krijumčari droge, poveren je Tarneru, a jedini svedok je mešanac Huč. Tarner, koji ne voli pse, a Huča posebno, primoran je da ga primi u svoju kuću. Iako u početku imaju brojne “nesuglasice”, njih dvojica ipak nalaze način da zajedničkim snagama uđu u trag ubicama.

600full-turner-hooch-screenshot

 

Beethoven (1992) – Betoven

‘Betoven’ je komedija iz 1992. godine i ima čak šest delova ovog filma. Bernardinac Betoven i velika grupa drugih štenaca ukradeni su iz prodavnice kućnih ljubimaca. Lopovi Harvi i Vernon imaju opak plan, međutim, Betoven uspeva da im pobegne i utočište nađe kod porodice Nevton. Pas postaje miljenik cele porodice i uživa njihovu ljubav i poštovanje, ali lokalni veterinar doktor Herman, inače blizak saradnik Harvija i Vernona pokušava da ga ubije…

betoven600120541020121208073515
101 Dalmatians (1996) – 101 Dalmatinac

U malom londonskom stanu, dalmatinci Pongo i Perdi, i njihovi ljudski ljubimci Rodžer i Anita, presrećni su zbog dolaska 15 kučića. Ali kad ljubiteljka pegastog krzna, Kruela Devil i njeni nespretni pomagači Džasper i Horas, kidnapuju kučiće, zajedno sa svim ostalim kučićima dalmatinaca iz Londona, Pongo i Perdi moraju da pozovu gradske životinje u pomoć. Plan ih vodi do uzbudljivog vrhunca prepunog urnebesnih trenutaka dok kučići pokušavaju da nadmudre ljude koji su ih uhvatili i konačno srede Kruelu.

4c16dd99-c58a-4d12-817f-d94357c3de11

Air Bud (1997) – Badi pas košarkaš
Nakon pogibije oca, Džoš Frem seli se majkom i sestrom u mali grad u državi Vašington. Džoš ne uspeva da se uklopi u novu sredinu, ne nalazi prijatelje i plaši se da se prijavi sa školsku košarkašku ekipu. Ubrzo upoznaje zlatnog retrivera po imeni Badi, koji je napušten od klovna po imenu Sniveli. Sprijateljuje se sa njim i primećuje da je dobar u košarci. Pas postaje popularan i to prvilači pažnju i bivšem vlasniku, klovnu Sniveliju, koji ga želi nazad i krade ga od Džoša. Uspevaju da ga vrate i nakon saznanja da ne postoji pravilo koje sprečava da pas bude deo košarkaškog tima, uz njegovu pomoć osvajaju osvajaju šampionat.

buddy-1368611791-1934

Marley & me (2008) – Marli i ja

„Marli i ja“, priča o paru koji uplovljavaju u vode braka, karijere, porodice i ‘najgoreg’ psa na svetu, tako je tek oženjeni pisac Džon opisao svog svetlog labradora Marlija kada ga je prvi put kao štenca doneo kući i shvatio da ta krznena lopta ima neverovatnu sposobnost da pojede i uništi sve pred sobom. Kako godine prolaze, Džon i njegova žena Dženifer razmišljaju o tome da dobiju bebu i presele se na selo.Marli je već narastao u zabavno, razuzdao i potpuno nepredvidljivo kuče od 50 kg – i u možda najvažnijeg člana porodice. Film „Marli i ja“ zasnovan je na autobiografskom bestselerukolumniste Džona Grogana.

marli-i-ja22660020100912074854

Hachi: A Dog’s Tale (2009) – Hačiko: Priča o psu

Zasnovano na starom japanskom filmu i na istinitoj priči. U ovom filmu Ričard Gir tumači lik profesora koji nalazi napuštenog psa. Između čoveka i životinje stvara se jaka i neobjašnjiva veza. Ova dirljiva istinita priča je američka adaptacija japanskog filma o odanom psu po imenu Hačiko. Ovaj veoma poseban prijatelj pratiće svog vlasnika do železničke stanice kada kreće na posao i vraćaće se tamo svakog popodneva da ga sačeka sa posla. Na žalost, njegov vlasnik će jednog dana krenuti na posao i preminuti i više se nikada neće vratiti na stanicu. Hačiko se verno svakog dana vraća na isto mesto na železničkoj stanici i svakodnevno narednih devet godina čeka svog voljenog vlasnika. Tokom njegovih dnevnih poseta, Hačiko će uticati na živote mnogih koji rade u blizini i prolaze gradskim trgom. Naučiće ljude ljubavi, požrtvovanju i, iznad svega, bezuslovnoj odanosti.

haciko-prica-o-psu

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *