Pravila ponašanja u psećim parkovima

Pseći parkovi su idealno mesto za vaše četvoronožne prijatelje, ali pravila ponašanja se moraju poštovati, kako u parku tako i na ulici.

Najveća greška koju vlasnici mogu napraviti je puštanje psa u igru s nepoznatim psima bez upoznavanja ili razgovora s njihovim vlasnicima. Nisu svi psi isti, a ni svi vlasnici. Svi imaju pravo da budu u parku, ali ponekad nismo ni svesni ili ne znamo da čitamo govor psećeg tela kako bismo videli da vašem ili drugim psima nije prijatno. Često zaboravljamo da smo u šetnji s psom radi psa, a ne zbog našeg druženja s ostalim vlasnicima.

Budite aktivan i odgovoran vlasnik, pazite i posmatrajte svog psa, upoznajte ga s ostalima ponaosob, a ne u čoporu. Ako vas neko zamoli da držite svog psa dok ne prođe, učinite to. Možda je drugi pas bolestan ili jednostavno ne voli druge pse.

Park za pse je divna stvar za razmenu iskustva, ali ponekad saveti drugih vlasnika nisu primenjivi na vašeg psa.

Možda se vaš pas slaže sa svim psima, ali eto, baš je došao jedan koji mu ne odgovara. Svakako treba da imate obzira prema drugima jer je park namenjen svima koji žele da ga koriste i nije ničija lična teritorija. Takođe, kako i na ulici, tako i u parku, pre nego što odete kući, počistite za sobom. Niko ne voli neuredne i neodgovorne vlasnike, a svađa je ono što vam najmanje treba. Parkovi za pse uglavnom imaju na ogradi spisak pravila kojih treba da se pridržavate.

Vreme s ljubimcem možete provesti uživajući, a možda i ne – izbor je vaš.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *