Pozvao hitnu pomoć i rekao da mu je povređen sin, zapravo evo ko je bio povređen

Jedan Poljak iz Lođa toliko se uspaničio pošto je njegov pas jazavičar u šetnji nespretno udario glavu da je odmah pozvao Hitnu pomoć i tražio da pošalju kola i lekara, a da ne bi bio odbijen izmislio je da mu je osmogodišnji sin pao sa drveta i povredio se.

Dispečeru se taj 38-godišnjak učinio savršeno uverljiv i poslao je hitnu pomoć, da bi se pokazalo da nema povređenog deteta, da taj čovek ni nema decu i da je pomoć potrebna osmogodišnjem jazavičaru Tajsonu koji je udario glavu, a vlasnik nije umeo da mu pruži prvu pomoć.

jazavicar
– Hitna pomoć pozvala nas je da dođemo. Vlasnik jazavičara kažnjen je novčano za to što je bez potrebe zvao hitnu pomoć – kazao je Pavel Vitčak iz lokalne policije.
Dispečeri Hitne pomoći obučeni su da pokušaju da procene da li je poziv lažan, ali dešava se da to ustanove tek po dolasku na mesto događaja.
– Imali smo slučaj da je jedna žena pozvala Hitnu pomoć zato što nije umela da izmeri sinčiću temperaturu. To je kockanje ljudskim životima zato što ekipa koja ide kod pacijenta sa povišenom temperaturom nije u stanju da spasi nekoga kome je pomoć zaista potrebna – rekao je direktor Hitne pomoći u Lođu Boguslav Tika.
Izvor: Beta

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *