Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Potrebe u ishrani pudle za sve uzraste

Evo kako treba da izgleda ishrana pudle u svim njenim uzrastima, ako imate dilemu šta i koliko pudla treba da jede pročitajte u nastavku.

Evo kako treba da izgleda ishrana pudle u svim njenim uzrastima, ako imate dilemu šta i koliko pudla treba da jede pročitajte u nastavku.

Štenci pudle

Štencima pudle je potrebno puno hranljivih materija za zdrav razvoj. Dajte mu četiri porcije polu – suve ili konzervirane hrane za štence dnevno. Ako želite, možete mu ponditi dva obroka cerealija s mlekom i dva obroka konzervirane ili domaće hrane. Izbacite jedan obrok sa cerealijama sa tri meseca starosti, a drugi sa šest meseci.

Odrastao pas

Energetske potrebe odrasle pudle variraju u zavisnosti od mnogih faktora, kao što su nivo aktivnosti, metabolizam i zdravlje. Na primer, starija, sterilisana pudla je sklona dobijanju na težini i zahteva manje porcije. Uvežite dlaku na ušima ukoliko je dugačka, da se ne bi prljala tokom jela.

ishrana pudle

Stara pudla

Uopšteno, stariji psi imaju manje potrebe za energijom i treba ih hraniti manjom količinom hrane ili nisko kaloričnom hranom. Udeo proteina takođe treba smanjiti da bi se izbegla gojaznost, što pogađa zadnje noge ili organe kao što su bubrezi. Uvek obezbedite dovoljno sveže vode, posebno ako vaša pudla jede suvu hranu.

Rutina hranjenja.Važno je da uspostavite čvrsta pravila u vreme obroka. Naučite psa da sedne i čeka dok mu servirate hranu i da jede samo kada mu to dozvolite. Da biste izbegli rizik od čuvanja hrane, od strane vašeg psa, ponudite vašem štenetu hranu iz ruke. A onda je zatvorite dok jede. Pudle mogu biti izbirljive. Ostavite hranu da stoji sat vremena i ako je nedirnuta, sklonite je. Ponovite sve dok pas ne prihvati hranu.