Postoji li nešto kao “muški pas”?

Jesu li neki psi više “muški” od ostalih? Odgovor je – da. U stvari, postoje mnoge liste sa “muškim” rasama pasa. Ali to nije sve. Postoje i rase pasa za slabiji pol, koje mogu da pomognu u privlačenju muškaraca. Psi iz ‘rasa za muškarce’ su krupni, jaki, zastrašujući, mišićavi i prilagođeni vankućnim aktivnostima.

Bokser – iako izgleda onako kako ga opisuje prethodni pasus, reč je o prijatnom i druželjubivom psu koji ume da bude zabavan i neodoljiv, osim ako mu ne uzmemo za zlo balavljenje, naročito u letnjem periodu, što je posledica same vilice. Svojom građom ostavlja snažan utisak, jer malo pasa ima tako atletski razvijeno telo kao bokser koje bukvalno možete nazvati izvajanim. Na suprotni pol ostavlja dobar utisak, naročito ako se poradi na njegovom umiljavanju i tužnom pogledu njegovih velikih, lepih očiju. Ne dozvolite mu da odmah pokaže svoju snagu, već neka u početku bude ‘manji od makovog zrna’ i željan pažnje, kako bi lakše otopio žensko srce i ubrzao kontakt.

Rotvajler – pas koji ne mora uopšte da ulazi u kuću. Nekada je bio pratilac stada, nepodmitljiv, neustrašiv i nezadrživ. Definitivno muški pas koji damu treba da podseti na najbolja holivudska ostvarenja kaubojskog žanra. Svaka staromodna devojka želi da se oseća zaštićenom, a gde će naći bolju zaštitu od prave “muškarčine” i njegovog rotvajlera. Naravno, pod uslovom da ne tražite moderne, samostalne devojke koje, ipak, više preferiraju fensi pse, manje po gabaritu. Mada, možda i to bude prednost, jer tada biste zaštitili i nju i njenog psa, pod uslovom da rotvajler ne odluči da je grad mali za njih dvojicu. Kao u kaubojcima!

bokser

Nemački ovčar – čudo! Posle tolikih godina, posle toliko modnih udara u psećem svetu, rasa koja ne prestaje da bude popularna; znači da stvarno vredi. Pas za sport i mnoge druge aktivnosti, kao rođen za muškarca koji voli život napolju. Ako imate ranč i treba vam gazdarica, on je pravi pas da vam je nađe. Uopšte ne mora da se trudi da ostavi utisak. Samim svojim stavom od šteneta pa do odraslog psa, privlači sve žene sa materinskim instinktom, koje žele da čuvaju svoju decu i štenad nemačkog ovčara i da ih, naravno, čuvaju njijhovi “rančeri” i njihovi plemeniti i nezamenljivi psi čuvari.

Irski seter – lep kao slika. Na prvi pogled – prelepa muškarčina sa negovanom kosom. Znači, pravi američki lepotan. Divlja duša sa savršenom frizurom u prelepoj boji, kakvu samo Irci mogu da stvore. Divan drug za šetnju i privlačenje ženskih pogleda. Doduše, u ovom slučaju moraćete više da poradite i na svom izgledu, da se ne biste iznenadili što vas suprotan pol, pored njega, i ne primećuje. Problem sa Ircem će nastupiti ako se bude proskitao. Ipak je on lovački pas sa sačuvanim instinktom. Pored toga, u kući, osim lajanja, od njega ne očekujte više. Ipak to nije službeni pas, iako svojom veličinom ostavlja utisak.

Mastif – e, ovo je pravi muški pas! Za hiljade godina, i ko zna koliko pokolenja unazad, to je pravi odbrambeni pas koji je služio i kao ratnik u mnogim vojskama. U suštini, mirni džin koji zna kad treba da iskoristi svoju snagu i sačuva porodicu. Sa njim ste prava slika i prilika sigurnog doma. Samo pazite da ne izazove strah kod suprotnog pola. Ako uspete sa vaspitanjem i od njega napravite mazu, eto dobitne kombinacije! Slabiji pol voli grubijane mekog srca!

Sibirski haski – pas koji je došao iz najsurovijih prirodnih staništa. Naučen da vuče sanke i živi na ivici bele smrti, postao je pas koji voli širinu i duge šetnje, neosetljiv za uobičajene životne probleme. To je muški pas, ako posmatrate surovost životnih uslova. Stvoren za one kojima kuća i nije neophodna, osim kao sklonište od kiše, snega i hladnoće. Životinja čopora, koja priznaje samo njegove zakone i članove.

Doberman – ako želite atletskog psa apolonskog izgleda, on je pravi izbor. Zbog njega staje dah kad prođe; ‘to je taj pas’.

Pas za neograničene aktivnosti, kućna maza i borac bez kompromisa. Nemojte ga samo suprotstavljati drugim psima. Zadovoljite se time da vas brani od ljudi. Ako ga vaspitate da bude umiljat i mazan, “na konju” ste. Ali, ne zaboravite i upozorenje da poradite i na sebi, da ne biste bili u senci svog psa.
Na kraju, da ne bude nesporazuma, sve gore napisano je bilo u muškom rodu jer to i jeste bio cilj. Muškarcima koji žele akciju i muške pse, ne pristaje ženka. Sa ženkom odmah izgledate mekši i manje akcioni heroj. Mada, i to može biti prednost ako ste grubijan mekog srca, koji se ne stidi ženskog dela svoje ličnosti i koji je odavno izgubio kompleks slabića, pa nikom ne mora da dokazuje spoljnim efektima koliki je u stvari muškarac. Prava žena će to prepoznati sama.

Za ženske oči

I kad se zapitate gde su svi slobodni muškarci, pretpostavka je – sa psima u parku – i tamo čekaju. Čekaju neku kojoj će pokloniti pažnju, koju sada poklanjaju svom psu, u nedostatku partnera.

Takav muškarac se, po opštem poimanju, u vezu upušta svim srcem jer provodi slobodno vreme sa psom, čisti za njim u parku ili na ulici (obratite pažnju na tu osobinu, veoma bitnu za oženjenog muškarca – želja za čišćenjem). A sve to vreme, negde duboko u srcu se nada da će naći srodnu dušu, koja će voleti i njega i njegovog psa.

E, sad, bilo bi malo naivno da se u parku pojavite bez psa, a volite životinje! Odmah bi vas pročitali kao lovca na skalp jadnog usamljenog muškarca. Ali, ako pri ruci imate psa, onda je to druga priča.

Savetujemo vam da ukoliko zbog toga nabavljate psa, onda uzmite onog kog biste šetali i da nije ova vrsta ‘lova’ u pitanju. I posavetujte se unapred koja bi rasa pasa bila interesantna jednom muškarcu? Zašto ne biste ubili dve muve odjednom, jer: “U ljubavi i ratu sve je dozvoljeno”!
Dakle, da vidimo. Tražite muškarca koji voli da provodi vreme napolju, na planini, kampovanju, na čistom vazduhu. Za takvog vam trebaju sportski ili službeni psi, poput golden ili labrador retrivera, nemačkog ovčara, erdel terijera, šnaucera, epanjel bretona, belgijskog ovčara, setera, američkog stafordskog terijera…

rot

Više volite mišićavog predstavnika muškog roda? To jest, želite reći – veličina jeste bitna?! Ako je tako, zadivićete ga samo ako imate nemačku dogu, bernardinca, irskog vučjeg hrta, bernskog planinskog psa, pirinejskog ovčara, američkog akita inu, šarplaninca, kuvasa ili tome slično.

Dovoljno ste samostalni i želite muškarca koji je svestan važnosti mode i novih trendova, a istovremeno se ne plaši samopouzdane žene, koja zna šta hoće. Onda je vreme da nađete pekinezera, maltezera, pudlu, koker španijela, bišona, afganistanskog hrta, barzoja, i njima slične rase.
Ako, najzad, mama nema više uticaja na vas i neće dobiti infarkt od muškobanjaste kćerke koja se nikad neće udati, a o ajvaru da i ne pričamo, preporučujemo rotvajlera, bulmastifa, ili rasu kane korso.
Zbog muškaraca koji žele statusni simbol, moraćete da zavolite rase poput dobermana, barzoja, nemačke doge, tibetskog mastifa, škotskog jelenskog hrta ili njima slične.

Ukoliko tražite staromodnog muškarca koji voli miran porodični život, potrudite se da nađete boksera, škotskog ovčara, škotskog terijera, ili buldoga.

Ako želite one egzotične, neuobičajene, potražite kineskog psa sa krestom, francuskog buldoga, rodezijskog ridžbeka, bul terijera ili basenjija.

U svakom slučaju, pre nego se zaljubite ili razočarate u svog muškarca, proverite osobine i način negovanja psa kog želite da kupite. Jer, muškarac može da dođe i da ode, a pas će ostati sa vama da deli i dobro i zlo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *