Policijski pas iz Novog Sada uginuo od tuge na dan sahrane svog vodiča!

Vodič pasa u Policijskoj upravi Novi Sad, Laslo Modri, bio je primoran da zbog teške bolesti prerano napusti službu i pse sa kojima se svakodnevno družio, trenirao, vežbao, igrao i učestvovao u mnogobrojnim uspešnim akcijama sprečavanja šverca narkotika širom Srbije. Samo nekoliko meseci nakon što je napustio službu, Laslo je, nažalost, preminuo, ali ono što je sve šokiralo, a najviše Laslove kolege, je da je istog dana kada je Laslo sahranjen iznenada preminuo i njegov službeni pas Maks. Oni koji su poznavali Lasla i njegovog “službenog” partnera i ljubimca, kažu da se takve stvari ne dešavaju tek tako.

Foto: PU Novi Sad
Foto: PU Novi Sad

– Nakon saznanja da je teško bolestan, pored svog truda i borbe za svoje zdravlje, kolega Modri Laslo iz Srbobrana, izgubio je dugu i tešku bitku. Modri Laslo, obavljao je poslove policajca u MUP-u više od 20 godina. Bio je zaposlen u PU Novi Sad, a obzirom da je voleo životinje i bio im naročito privržen, poslednjih desetak godina radio je u Odeljenju za vodiče službenih pasa – kaže se u saopštenju Sindikata policije Novog Sada.

Foto: PU Novi Sad (Laslo sa svojim prvim psom)

Foto: PU Novi Sad (Laslo sa svojim prvim psom)

Laslo je po stupanju u službu Vodiča zadužio jednog labradora, ali je zbog godina u službi i starosti 2010. pas penzionisan. Ipak, Laslo je toliko voleo životinje i posebno ovog psa da nije dozvolio da se njihovo višegodišnje prijateljstvo prekine. Laslo je usvojio svog doujučerašnjeg “partnera”, a u službi je dobio novog radnog psa, štene Malinoa, belgijskog ovčara, Maksa, sa kojim je radio sve do sredine 2015. kada je Laslo zbog teške bolesti bio primoran da napusti službu.

Nažalost, Laslo je izgubio tu bitku i preminuo je prošle nedelje u svojoj 49-oj godini.

Maksa je trebalo da preuzmu Laslove kolege, međutim sledili su se kada su baš na dan sahrane (22. februara) u rutinskom obilasku boksova, Maksa u svom boksu zatekli nepomičnog i bez znakova života.

Foto: PU Novi Sad (Maks, Laslov službeni pas, uginuo na dan Laslove sahrane)

Foto: PU Novi Sad (Maks, Laslov službeni pas, uginuo na dan Laslove sahrane)

Prema rečima njegovih kolega, Maks nije pokazivao nikakve znake slabosti niti simptome neke bolesti, što je posebno šokiralo Laslove kolege i zaposlene u ovoj policijskoj službi.

– Nakon izvršene zvanične obdukcije, utvrđeno je da je životinja uginula od torzije želuca. Nakon ovakog spleta okolnosti bez obzira na rezultat obdukcije Laslove kolege u ubeđenju su da sve ovo predstavlja isuviše veliku slučajnost i u dubokom su uverenju da je službeni pas osetio ono što se dešava Laslu i da ga zbog izuzetne privrženosti, nikako nije mogao napustiti u ovom svetu, te je zbog prevelike tuge, nastavio da ga prati – kaže se u dirljivom saopštenju policijskog sindikata Novog Sada, kojem pripada i služba Vodiča u kojoj je radio pokojni Laslo Modri i njegov Maks.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *