Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Pointer usvojio malog belog lava

Lejon i Jo-Jo se ponašaju kao bilo koji drugi otac i sin, ali su oni zapravi neverovatan par. Jo Jo je mladunče retkog belog lava, rođen u zološkom vrtu Stukenbrok koji se nalazi na severo-zapadu Nemačke.  Lejon je pas – dvogodišnji Poenter mešanac.

Jo-Jo je morao da bude odvojen od svoje majke, Nale, ubrzo nakon rođenja zbog infekcije pupčane vrpce.

Posle nekoliko dana lečenja više niko nije bio siguran da li će ga majka ponovo prihvatiti.

Kada je infekcija bila dovoljno zalečena, radnici u zološkom vrtu pokušali su da ujedine mladunče lava sa svojom majkom. Nažalost, Nala je odbacila svoju bebu, što znači, da bi preživeo, brigu o Jo-Jou morali su da preuzmu radnici u zološkom vrtu.

Jedna od radnica je povela Jo-Joa kući sa sobom te večeri, a njen pas je preuzeo kompletnu brigu o malom lavu.

 

Puppy-and-Lion

 

Pas je dozvoljavao da Jo-Jo skače na njega, da ga grebe i da mu grize krzno. Njemu to nije ni namjamnje smetalo – bilo je veoma strpljiv.

Radnica je preuzela na sebe dužnosti hranjenja malog lava. Hranila je Jo-Joa iz ruke svakodnevno, ali je mali beli lav svu potrebnu očinsku ljubav dobijao od svog druga Lejona. Njih dvojica su postali nerazdvojni.

„Drago mi je što je Jo-Jo pronašao nešto poput očuha ili polubrata u mom razigranom i voljenom Pointeru Lejonu“, rekla je vlanica ova dva, u paru, neobična kućna ljubimca.

Možda i nije slučajnost što je Lejon preuzeo ulogu tata malom belom laviću, na kraju krajeva, Lejon je švedska reč za „Lav“.