Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Pogledajte: Od kad je udomljen pas ne prestaje da se smeši

Sve je počelo u leto 2010. godine kad ju je pronašla Mišel Proktor iz Ovasoa u Oklahomi. Tada je imala između 12 i 18 meseci i ležala je na haubi automobila 
Od kada je udomljena Kinta, pas rase Šiba Inu ne prestaje da se smeje. Kako piše thedodo.com sve je počelo u leto 2010. godine kad ju je pronašla Mišel Proktor iz Ovasoa u Oklahomi. Tada je imala između 12 i 18 meseci i ležala je na haubi automobila.

Izgledala je mršavo pa joj je ova žžena dala da jede i pije te je psa odvela kod veterinara, između ostalog da proveri da li je pas čipiran kako bi ga vratila vlasnicima.

Budući da Kinta nije bila čipirana, zajedno s njom Mišel je obišla grad ne bi li saznala čiji je to pas, ali niko nije znao ništa. Čak je i objavila oglas u kojem traži njene vlasnike, ali kako se niko nije javljao odlučila je da je udomi.

kinta

Kinta danas ima oko sedam godina i ono po čemu je svi znaju jest njen osmeh. Njena vlasnica objašnjava i razlog:

“U početku je takve izraze lica pravila kad bi krala hranu sa stola. Nama je to bilo toliko slatko da smo je grlili. S vremenom Kinta je shvatila da će tako uvek dobiti zagrljaje i poljupce tako da se sad stalno smeje”

Osim ljudi koji su je usvojili obožava i druge članove svoje porodice s kojima deli dom: mačku Honei, čivavu Kilo i tri zamorca koji se zovu Smori, Lemon i Noodles.