Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Koja rasa psa najviše odgovara vašem horoskopskom znaku

Ukoliko želite da nabavite kućnog ljubimca psa, a niste najsigurniji za koju biste se rasu odlučili, možda mi možemo da vam pomognemo. Pogledajte koja rasa psa najviše odgovara vašem horoskopskom znaku.

Ovan

Poznati po svom entuzijazmu i optimizmu, kao i ćudljivosti i nestrpljivosti, osobe ovog znaka trebalo bi da razmisle o šnaucerima. Ovi psi su razigrani, puni energije i generalno dobrog temperamenta. Kao i ovnovi, ispoljavaju dozu tvrdoglavosti kada ih neko tera da rade nešto što im ne prija. Zahtevaju malo više strpljenja nego drugi psi, što predstavlja dobar izazov za jednog ovna.

Bik

Iako su odgovorni i vredni, bikovi ponekad naginju ka lenjosti, ukoliko nagrada nije dovoljno motivišuća. Zato je bernardinc idealna rasa za njih, rasu koja možda najviše uživa u tome da ne radi ništa. Bikovi takođe preferiraju uski krug prijatelja, više nego veću grupu, isto kao i škotski terijeri.

Blizanci

Blizanci su veoma druželjubiva bića, koja stalno žude za napredovanjem i raznolikošću u životu. Njihove pseće srodne duše su zlatni ili labrador retriveri, zato što ih njihova inteligencija i društvenost zabavlja. Nikada nije dosadno sa ovim psima – zahtevaju dosta vremena za igru, tako da se nestalni blizanci retko dosađuju u njihovom društvu.

Rak

Rakovima trebaju psi koji su osetljivi i lojalni, kao i oni sami, zato bi čivava ili nemački špic bili odličan izbor. Obe ove rase su malene, a kako rakovi žele da drže svoje voljene blizu, ovo je odlična kombinacija. Ovakve pse treba razmaziti i mogu se naljutiti ukoliko ne dobiju potrebnu pažnju. Osobe u znaku raka su, takođe, sklone ovakvom ponašanju, tako da, dokle god ne zanemaruju jedno drugo, ova kombinacija je idealna.

Lav
Lavovi su rođene vođe, samouvereni, graciozni čak i pod pritiskom i ambiciozni radnici. Njihov idealni pseći partner su definitivno rotvajleri. Ovi psi su najsrećniji kada im se da nešto da rade. Takođe su dominantni i potreban im je dominantan, neustrašivi vođa, kao što je lav, kako bi balansirali svoju autoritativnu prirodu.

Devica

Neustrašivo nezavisne i logične, osobe rođene u ovom znaku, nikako ne treba da posežu za zavisnim psima, kao što su mališani koje obožava rak. Umesto toga, treba da im jednako radoznali psi, kojima ne smeta malo samoće kada je u pitanju potraga za znanjem. Lovački psi, poput bigla, poseduju ove osobine. Devicama će se dopasti minijaturne verzije detektivskih sebe.

Vaga

Ukoliko biraju između samoće i druženja, vage će skoro uvek odabrati da su okružene ljudima. Zapravo, njihova potreba da budu u društvu je toliko snažna, da to ponekad staje na put ispunjenju njihovih obaveza. Takvi su i irski i engleski seteri, radije bi se igrali nego radili. Seteri i vage ne raaguju dobro na naređenja, tako da će se povezati preko svoje tvrdoglavosti i lenjosti, mada ne treba zaboraviti i njihovu živahnu i pažljivu prirodu.

mops

Škorpija

Osobe ovog znaka su strastvene, nezavisne i mogu ispoljiti potrebu za kontrolisanjem. Slično tome, džek rasel terijeri teže tvrdoglavosti i posesivnosti kada su u pitanju njihove igračke. Takođe su izvor energije i neverovatno pametni. Škorpije i ovi terijeri su izuzetno slični po intenzitetu i upornosti. Odlično idu u paru, ako ni zbog čega drugog, onda zbog toga što retko ko drugi može podneti njihovu kontradiktornu prirodu.

Strelac

Strelčevi prosto obožavaju da istražuju novi teren, baš kao i engelski hrtovi. Dok su psi ove rase generalno mirni i prija im red, ono u čemu zaista uživaju je slobodno trčanje, bez povoca koji bi im smetalo. Hrtovi i njihovi vlasnici Strelčevi se mogu povezati preko zajedničke ljubavi ka konstantnom kretanju.

Jarac

Jarčevi su veoma ambiciozni i stalno paze na svoje voljene. Uprkos tome, njihov životinjski karakter je veoma tvrdoglav. Bokseri su verni i pametni, a i njihova povremena tvrdoglavost ih čini odličnim izborom za osobe rođene u ovom znaku.

Vodolija

Vodolije mogu delovati hladno i bez emocija onima koji ih ne poznaju dovoljno, ali ono što je prava istina je, da im samo treba malo više vremena da se opuste sa ljudima. Kada vas vodolija nazove prijateljem, biće najverniji i najbrižniji prijatelj koga ste ikada imali. Mali hrtovi su takođe stidljivi sa novim ljudima, ali biće verno društvo kada se jednom naviknu na njih.

Ribe

Verovatno najzavisnijim znak zodijaka. Ribe su izuzetno osetljive i posvećene svojim voljenima, pa im je neophodna ista vrsta podrške i pažnje. Zato su mops i podla idelan izbor za njih. Oni su takođe veoma osetljivi, posebno na toplo vreme i buku. Ove dve rase mogu biti veoma nežane i odane, a nema bolje osobe od ribe da im istom merom i uzvrati.

 

Sve ovo možda nije istinito, ali je veoma zabavno!