Pogled govori više od 1000 reči

Ne kaže se uzalud oči su ogledalo duše, a izgleda je baš pogled put do srca vašeg psa. Naime, istraživači kažu da će pogled pun ljubavi upućen vašem psu njemu poslati jasan i nedvosmislen signal da ga mnogo volite.

Pas-i-vlasnik

Prema poslednjoj studiji naučnika iz Australije, kada je mozak naših pasa preplavljen oksitocinom (hormon ljubavi i sreće)  oni bolje čitaju naše neverbalne signale. Naučnici tvrde da nas psi tada bolje razumeju i da nas više slušaju, a ključni korak u tom razumevanju je kontakt očima.

Kada se vlasnici dugo gledaju u oči sa svojim psom, kucama se pojačano luči hormon oksitocin i tada se stvara jaka i neraskidiva veza vlasnika i psa. Ovaj hormon odgovoran je za jaku vezu majke i deteta, a australijski naučnici sada tvrde da je uzrok vezivanja i pasa i ljudi.

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On

Ostavite odgovor