Po kojim delovima tela psi vole, a po kojim ne vole da ih mazite?

Opšte je poznato da psi vole kada ih mazite i češkate, a najviše vole kada im to rade njihovi vlasnici. Međutim, trebalo bi da znate da postoje mesta koje će pas drage volje prepustiti našem maženju, ali i delovi tela koje ne vole da se dodiruju.

Leđa i grudi su sigurna su područja i psi brzo obožavaju da ih po tim delovima tela češkate. Takođe, brojni psi nisu naviknuti da ih diraju stranci, tako da imajte na umu da, kad prilazite nepoznatom psu, pre nego što na njega nasrnete češkanjem i maženjem, raširite ruke i dopustite mu da vas ponjuši i “istraži”. Ako pokaže da nema problema s vama, možete ga nežno dodirivati.

Ako psu prvo pristupite tako da počnete da ga mazite po stomaku, niže od prsa, pas bi mogao da se uznemiri jer to obično nije pristup i prvi kontakt na koji je navikao.

Koliko god taj dodir bio nežan, pas će se malo uznemiriti i pokušati da ga izbegne. Još jedan deo koji psi ne vole da im dodirujete jeste područje između zadnjih nogu. U tom će slučaju pas najčešće pokušati da sedne kako bi prekinuo dodir.

Psi takođe ne vole pokrete rukama odozgo koje doživljavaju kao pretnju. Spustite ih niže, ispred njihove njuške. Isto tako ne vole položaje u kojima su sputani i potpuno podređeni, posebno ako se sa druge strane nalazi potpuni stranac. Tako će izbegavati zagrljaj i podređeno valjanje na leđima pred nepoznatom osobom. S vlasnikom u kog ima poverenja tu neće imati nikakvih problema.

Zaključno, delovi tela po kojima psi najviše vole da ih mazite i pritom se osećaju najsigurnije su leđa i prsa.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *