Pedigree: „Mesec oralnog zdravlja pasa“ – Brinete li vi zubima vašeg psa

Poznati brend Pedigree i ove godine je pokrenuo akciju „Mesec oralnog zdravlja pasa“ kako bi skrenuo pažnju na važnost zdravih zuba i desni kod pasa i podstakao sve vlasnike na redovne preventivne preglede i pravilnu negu zuba svojih četvoronožnih ljubimaca.

Zubi su izuzetno važan organ kod pasa, jer osim što imaju uobičajen značaj i ulogu u sistemu organa za varenje, oni za psa imaju i dodatni značaj.

Ipak, poražavajući podatak govori da čak 80 odsto pasa starijih od tri godine pati od bolesti desni, što je najčešća bolest odraslih pasa, nastala usled nakupljanjanaslaga i stvaranja zubnog kamenca.

Zato je najbolji način za brigu o zubima psa njihovo redovno i temeljno čišćenje.

Obično vlasnici nemaju vremena ili nestrpljivosti ljubimca vlasnici često izbegavaju redovno čišćenje zuba i desni, ali i za to postoji rešenje.

Proizvod DENTASTIX™ idealno je rešenje za negu zuba vešag psa, jer ima jedinstven X oblik i posebnu teksturu,dovoljno čvrstu da prilikom žvakanja ukloni naslage na zubima i desnima pasa.

Njihovo svakodnevno korišćenje dokazano smanjuje nastajanje zubnih naslaga i kamenca čak do 80 odstoI

Naravno da bi ljubimac imao potpuni ugođaj pobrinuli su se da DENTASTIX™ ima i odličan ukus, praktičan je, jer ga možete poneti i na put, u šetnju ili bilo koju drugu avanturu sa vašim psom.

Uz svakodnevnu brigu i redovne preglede oni su idealan recept za zdrave zube i blistav osmeh ljubimaca na čemu će biti neizmerno zahvalni.

Ukoliko ne čistite zube vašem psu ljubimac može da oseti neprijatnost i bol, praćen neprijatnim zadahom što je čest simptom početka ove bolesti, ali neretko i promenom opšteg ponašanja – smanjene živahnosti, druželjubivosti i spremnosti na igru.

Ovako velika važnost zuba za psa proističe iz činjenice da je pas domaća životinja i ima svoju radnu ulogu u domaćinstvu bilo kao čuvar imanja, kao ovčarski radni pas ili službeni pas. U obavljanju svih ovih funkcija zubalo ima je neophodno i to po mogućnosti – kompletno.

Koliki je značaj zuba za psa vidi se i po tome što je u standardu za svaku rasu poseban naglasak dat na kvalitet zuba, njihov izgled i kompletnost.

Na[i ljubimci ne mogu da nam kažu da li ih bole zubi, a svakako su im neophodni i više nego ljudima da bi živeli ispunjeno.

Ono što nikako ne treba da zaboravimo jeste činjenica da naši četvoronožni ljubimci, svojim zubima rade sve u čemu uživaju – jedu, igraju se i istražuju svet oko sebe.

Redovni preventivni pregledi i postepeno uvođenje rutine pranja zuba dobar su način da ljubimac ostane zdrav i pri tom zavoli četkicu za zube.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *