“PAS UZ NAS”: Edukativne radionice za decu i odrasle u nedelju u Fabrici

Naučite pravilan odnos prema svom četvoronožnom ljubimcu uz pomoć Spansovih volontera.

U nedelju, 24. septembra, Udruženje za zaštitu životinja Spans održaće dve besplatne edukativne radionice namenjene deci i odraslima, a u okviru projekta “Pas uz Nas” koji je sufinansirao Grad Novi Sad, Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Mesto održavanja je SKCNS Fabrika, Bulevar despota Stefana 5, a početak je najavljen za 11 časova.

– Svi smo svedoci da je osnovni i vodeći uzročnik sve veće populacije napuštenih pasa u našem gradu neodgovorno vlasništvo i needukovanost sugrađana i sugrađanki na ovu temu. Spans je odlučio da kroz ovaj projekat edukuje sugrađane i pomogne im u njihovom suživotu sa psima – poručuje se u pozivu.

Za 11 časova najavljeno je druženje s decom uzrasta od 6 do 12 godina. Radionica i edukacija trebalo bi da pomognu mališanima da razumeju pse, te da nauče da poštuju njihove potrebe i vole ih kao ravnopravne članove porodice.

U 13 časova na pogramu  je radionicu za one nešto starijie vlasnike pasa, koji će uz pomoć IzabeleBegović, psihologa i bihejvioriste za pse, naučiti kako psi razmišljaju, upoznati njihovu prirodu i posavetovati se kako da rešie eventualni problem za koji još nisu pronašli rešenje.

– Cilj ovog projekta je informisanje građana i građanki, a posebno najmlađih sugrađana o dobrobiti životinja. Motivisanje i informisanje dece o nezi pasa, odnosno motivisanje i informisanje dece i odraslih o dobrobiti životinja i odgovornom vlasništvu – poručuju iz Spansa, dodajući da je broj mesta za obe radionice ograničen, te je za učešće neophodno prijaviti se na i-mejl adresu udruženja: uzzns.spans@gmail.com.

izvor: mojnovisad.com

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *