Pas Pui je učinio neverovatan herojski podvig

U jednom gradiću na Tajlandu svi oduvek znaju Puija. Znali su ga i voleli i ranije, dok je šetao ulicama i preturao po tuđim dvorištima u potrazi za hranom. Ipak, od kad se pročulo da je Pui učinio neverovatan herojski podvig – vole ga još više!

Jednog dana, Pui je preturao po smeću tražeći hranu. Slučajno je naišao na jednu plastičnu, ali neprovidnu kesu. U njoj nije bilo hrane, ali je Pui svakako rešio da je ponese kući svom vlasniku.

Ćerka vlasnika izašla je ispred kuće jer je Pui počeo glasno i uzbuđeno da laje. Videla je psa i ispred njega kesu. Otvorila je kesu a ono što je ugledalaostavilo ju je bez daha!

U kesi je bila beba, devojčica od sedam meseci, koja je kako su lekari kasnije konstatovali imala samo 2.2 kilograma!

Dete je brzo prebačeno u bolnicu, a obaveštena je i policija koja je odmah započela potragu za majkom bebe.

Pui je postao lokalni heroj! Zvaničnici crvenog krsta poklonili su mu crvenu ogrlicu i medalju kao znak zahvalnosti za spasavanje bebe.

Kako je njegov vlasnik bio siromašan, pa Puija nije vodio kod veterinara, pas je zbog svog humanog dela nagrađen i besplatnim veterinarskim pregledom i što je još bolje – dobio je paket pseće, najukusnije hrane!

Jedan sugrađanin bio je toliko oduševljen Puijem da je njegovom vlasniku dao 300 dolara da psu kupi hranu.

Nekoliko dana nakon pronalaska bebe, Crvenom krstu javilo se 5 porodica koje su poželele da usvoje bebu. Devojčica će po svemu sudeći imati srećan i lep život, a sve to – zahvaljujući psu!

Izvor: Životinje.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *