Pas podvrgnut operaciji prilagođavanja pola

Jedan bračni par iz Velike Britanije je nakon smrti voljene keruše Boni, odlučio da nabavi novog i ponovo se odlučio za ženku.

Moli, Džek Rasel terijer bila je umiljata i poslušna, a njeni novi vlasnici su joj obezbedili sve vakcine i redovne šetnje. Tek posle tri meseca, kada je počela redovno da obavlja nuždu napolju, primetili su nešto neobično.

“Dok smo je učili da mokri, u kući bi uvek zauzela čučeći položaj, ali je svaki put napolju podizala jednu nogu, baš kao da je mužjak”, napisala je njena vlasnica u tekstu objavljenom u britanskom “Gardijanu”.

“Primetili smo i da joj nešto izaziva neprijatnost kad pokušava da sedi, pa je uvek izbegavala taj položaj”.

Par ju je odveo kod vetrinara i nakon pregleda, ustanovljeno je da je Moli hermafrodit, što znači da ima genitalije i mužjaka i ženke.

U međuvremenu je počela da se ponaša kao mužjak, a rendgenski snimci su potvrdili da je “ona” najverovatnije genetski gledano mužjak.

Takvo stanje je veoma retko. Samo jedan od oko 6.800 pasa rodi se kao pseudohermafrodit. Veterinari su procenili da će Moli s godinama imati sve više komplikacija i preporučili operaciju prilagođavanja pola.

Uklonili su joj delimično formirani penis i testise, koji su bili u riziku da postanu kancerogeni i omogućili joj da normalno mokri.

“Ona je i dalje simpatični pas divnog karaktera”, kaže njena vlasnica. “Nema sumnje da je to naša Moli, bez obzira na to kakvi su joj geni. Mnogo je srećnija nego pre operacije. I dalje voli plišane igračke, ali ne na isti način”.

izvor: Guardian/B92

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *