Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Pas nije kriv kad napadne, već njegov vlasnik

Psi su životinje koje traže pažnju svojih vlasnika, a na veliku žalost svih pravih ljubitelja životinja vlasnici ih vrlo često kupuju samo zbog pokazivanja, ne uzimajući u obzir to da su i oni živa bića i da imaju svoje potrebe.

Ukoliko ste kupili psa koga jednom dnevno izvodite u šetnju na pola sata, i koji dan provede pored televizora u dnevnoj sobi, ne možete očekivati da imate dobro vaspitanog psa, koji nije opasnost po okolinu.

Napad psa se dešava zato što pas oseća da mu je ugrožena bezbednost, ili kada je neuravnoteženog karaktera usled viška energije koju ima.

Psu je u glavi prioritet istrčavanje, i ako niste spremni da sa njim to upražnjavate barem sat ili dva dnevno, naš vam je savet da ga ne uzimate.

Zbog svega ovoga, pasmine koje su poznate po spašavanju ljudskih života sve češće završavaju u rukama neodgovornih vlasnika koji o psima ne znaju, ili ne žele, da brinu.

Nije redak slučaj da pas u igri u parku ugrize neko dete, ali veterinari tvrde da se to srećnom i zadovoljnom psu nikada ne bi desilo.