Pas nije igračka!

Svi koji po prvi put planiraju da nabave psa razmišljaju o tome kako će to izgledati kada njihov četvoronožni ljubimac postane deo njihove porodice. Duge šetnje, igre s lopticom i malo, čupavo stvorenje sklupčano u vašem krilu samo su neke od prijatnih maštarija. Međutim realnost je malo drugačija…

Upoznaće vas sa novim mirisima i ukusima
Kada govorimo o ukusima, ukus vašeg psa i vas se značajno razlikuju, a to će vam vaš ljubimac vrlo brzo dokazati. Psi su prave, male ‘kante za smeće’ pa budite spremni kadavaš čisti, maleni lepotan zgrabi buđavu koru hleba, trulu koru od banane ili nešto gore. Isto važi i za mirise pa se nemojte iznenaditi ako se vaše meko klupko uvalja u nešto što je davno napustilo ovaj svet.

Upoznaće vas sa novim osećanjima
Iako su psi vrlo pozitivni i šire neizmernu ljubav koju jednostavno morate uzvratiti, ova slatka stvorenja u vama će izazvati još neke, ne tako pozitivne osećaje. Trenutak kada ugledate izgrižene cipele, prolivenu šolju kafe, raskomadane novine ili onu istu trulu koru od banane na vašem tepihu u vama će otvoriti paletu osećaja za koje niste ni znali da postoje.


Provešće vas kroz neistražena područja
Prijatna šetnja sa svojim ljubimcem zaista je opuštajuća, ali morate da znate da takve šetnje mogu da imaju vrlo neprijatne završetke. Trenutak kada svom ljubimcu bacate lopticu, a on u milisekundi nanjuši trag i odjuri u suprotnom smeru, a vi panično skačete preko žbunja i ograda i krenete u neistraženom pravcu, je onaj kada ćete shvatiti kako nije sve med i mleko.

Obogatiće vaš rečnik
Ta slatka bića u vama izazivaju moćna pozitivna osećanja koji vas jednostavno teraju da počnete da koristite neke nove, sladunjave i tepajuće reči. Budite svesni kako, osim tepanja, u vašem rečniku će se naći i one koje zvuče poput kratkih, ljutih, piskutavih pretnji koje razumete samo vi i vaš nestaško.

Odvešće vas u duge šetnje i organizovati vam dan
Psi imaju dnevne potrebe koje, osim istrčavanja, uključuju i obavljanje velike i male nužde. Ako mislite da vi odlučujete kada je vreme za šetnju, varate se. Nemojte se iznenaditi kada vašeg psića “stisne” u tri sata ujutru. Vi ga tada jednostavno morate poslušati ili ćete čistiti stan.

Isto tako, psi su robovi navika te ako vaša jutarnja šetnja tokom radnog dana kreće u 6 ili 7 sati ujutro,  budite svesni kako će vas vaš ljubimac i vikendom veselo buditi u isto vreme.