Pančevo: U subotu otkrivanje spomenika hrabrom jazavičaru Leu

Hrabrom psu Leu koji je uginuo nakon što je spasio devojčicu Nikolinu Vučetić (10) iz Pančeva od napada podivljalog bulmastifa, u subotu u 12 sati biće otkriven spomenik u Narodnoj bašti u Pančevu.

Iz Društva prijatelja životinja “Ljubimac”, naglašavaju da je spomenik hrabrog Lea napravila vajarka Svetlana Karović Deranić, koja se bez novčane nadoknade, prihvatila ovog zadatka.
Jazavičar Leo je, pre nešto više od godinu dana, spasio devojčicu u trenutku kad ju je napao bulmastif dok je vozila rolere. Tom prilikom je devojčicu odbranio, pa je ona, srećom, zadobila samo povrede po ruci. Leo je od povreda koje mu je naneo bulmastif, uginuo u veterinarskoj ambulanti dva dana kasnije.

leo

Ovo herojsko delo koje je mali Leo učinio, inspirisalo je mnoge građane da doborovoljno učestvuju u akciji pravljenja spomenika Leu. Tako će bista i biti otkrivena zahvaljujući donacijama ljudi koji su želeli da se hrabar podvig malenog Lea nikad ne zaboravi.

Kako navode iz Društva prijatelja životinja Ljubimac, spomenik će biti posvećen Leu ali i svim drugim životinjama herojima koje su dale svoj život da bi spasile tuđi.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *