3 namirnice protiv lošeg zadaha psa

Ukoliko vaš pas ima problema sa zubima i desnima, najverovatnije da će se pojaviti loš zadah. kako biste taj problem rešili trajno najbolje bi bilo da ga odvedete kod veterinara, ali dok to ne uradite, evo koje namirnice mogu da mu pomognu.

Integralni pirinač

Varenje ima značajnu ulogu u mirisu samog daha. Zato je dobro pospešiti varenje vašeg ljubimca žitaricama. Dodajte malo kuvanog integralnog pirinča u obrok ljubimcu.

Šargarepa

Nakon jela, počastite ljubimca poslasticom kao što je šargarepa. Naime, ova biljka ima blago abrazivno (strugajuće) dejstvo, a takođe pomaže i u uklanjanju plaka neprijatnog mirisa. Žvakanje hrskave hrane stimulisaće pljuvačku, koja će odneti ostatke hrane iz usta i oko zuba.

prednosti-soka-od-sargarepe-620x264

Peršun

Napravite sprej za osvežavanje daha ljubimca, i to vrlo lako! Potopite nekoliko grančica peršuna u toplu vodu. Nakon nekoliko minuta izvadite peršun i ostavite da se čaj ohladi. Ako vaš ljubimac hoće da popije čaj, to je super! Ukoliko neće, sipajte čaj u sprej i povremeno poprskajte u usta psa ili mačke.

Međutim, nikako ne koristite proizvode koji osvežavaju dah namenjene za ljude. Ovi proizvodi su previše jaki, nisu namenjeni životinjama, a pas ili mačka će ih verovatno progutati.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *