Ovih 6 položaja otkriće tajni karakter vašeg psa

Poznato je da psi na različite načine iskazuju ljubav svojim vlasnicima, ali postoji još fizičkih pokazatelja pomoću kojih možemo bolje razumeti karakter i navike pasa, piše LittleThings.

U ovom vodiču možete videti najčešće pseće položaje za spavanje.

bocni

1. ‘Bočni spavač’

Mnogo pasa voli da spava na boku. Ovo je smirujući, odmarajući položaj. Ako vaš ljubimac voli ovako da spava, znači da se jako dobro oseća u svojoj okolini. Oseća se sigurno i blagosloveno što živi u vašem domu.
Psi koji ovako spavaju imaju mnogo poverenja u svoje vlasnike i vrlo su lojalni.

pas-2

2. ‘Lisica’

Sklupčan poput lisice.

Položaj lisice najčešći je položaj za spavanje među lajavim ljubimcima. Šape su nežno ušuškane ispod tela psa, a rep je omotan uzduž tela, do pseće glave.

Ovako sklupčan, vaš pas prirodno zadržava telesnu temperaturu i štiti svoje noge, glavu, vrat i vitalne organe. Psi koji ovako spavaju su nežni i umiljati.

pas-3

3. ‘Superpas’
U ovom položaju pas izgleda kao da leti.

Mnogi psi spavaju na stomaku, ali superpsi su najslađi među njima. S ispružene sve četiri noge i glavom na tlu, psi u ovom položaju izgledaju kao da lete.

Ovaj položaj psima omogućava brzo ustajanje i pokret, a psi koji ovako spavaju puni su energije i vrlo su živahni.

pas-4

4. ‘Lude noge’
Psi koji ovako spavaju vrlo su nezavisni.

Iako ovaj položaj izgleda vrlo iznenađujuće, ne treba vas zabrinjavati. To samo znači da je vaš pas samouveren i oseća se sigurno u svom okruženju, što pogotovo dokazuje činjenica da leži na leđima, u položaju u kojem je najranjiviji.

Psi koji vole ovako da spavaju vrlo su opušteni i nezavisni.

pas-5

5. Na stomaku
U ovom položaju pas izgleda poput deteta.

Psi koji ovako spavaju nisu baš opušteni jer im zgrčeni mišići ne dopuštaju da uđu u REM fazu sna. No, ne morate brinuti, ovo ne znači da vaš ljubimac nije opušten kada je budan. Baš suprotno, upravo bi on mogao biti najenergičniji i najpustolovniji član čopora.
Psi koji najradije spavaju na stomaku vrlo su nežni i plahi.

pas-6

6. “Onesvešćeni”
Još jedan položaj na leđima.

Mnogi psi koji spavaju u kući vole položaj koji izgleda kao da su se onesvestili. Psi leže na leđima kako bi što brže snizili temperaturu svog tela.

Ovaj položaj biraju psi koji tokom dana troše mnogo energije i jako su zagrejani.

Ako vaš pas spava na leđima i pritom ima spojene zadnje noge u vazduhu, to znači da se oseća jako srećno, sigurno i opušteno.

Psi koji spavaju u ovom položaju vrlo su samouvereni te se lako prilagođavaju novim i drugačijim situacijama.

Kako vaš ljubimac spava?

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *