Ovih 5 naizgled bezazlenih stvari mogu da budu opasne za vašeg psa

Onog momenta kada vam pas uđe u stan, o njemu se sigurno brinete kao o detetu. Znate sve njihove vrline i mane, naravno kupujemo im igračke, češkao mih i naravno znate šta je štetno za njihovo zdravlje.

Ipak, ima ti toliko uobičajenih stvari u domaćinstvu, koje deluju toliko nevino da nikada ne bi ni posumnjali da su zaista štetne za vašeg psa.

Ovih 5 stavki većina ima u svom domaćinstvu, a mogu da predstavljaju potencijalne opasnosti za vašeg psa.

 

pas_kost_1359301471_670x0

1. Čep od plute ( čep sa vinskih flaša )

Materijal sam po sebi nije štetan po zdravlje, ali u slučaju da vaš pas proguta ovakav čep može doći do začepljenja creva i može biti veoma opasno.

 

2. Pileća kost

Svi znamo koliko psi vole kosti, ali nemojte dozvoliti psu da žvaće pileću kost. Kad pas pregrize pileću kost ona ume biti veoma oštra, može zagrebati sluzokožu creva i psu naneti velika oštećenja i bolove.

 

 

3. Konac za zube

Može se zamrsiti u crevima vašeg ljubimca izazvati začepljenje i učiniti psa veoma bolesnim.

 

4. Talog od kafe ( SOC )

Kada popijete kafu, nemojte ostavljati šolju na dohvat vašeg psa. Soc od kafe svakako sadrži kofein koji je veoma štetan po vašeg psa, i može bit fatalan.

 

5. Avokado

Možda zvuči iznenađujuće, ali avokado sadrži persin koji nije štetan po ljude, ali je veoma opasan za pse. U samom plodu nema ničega štetnog, problem je u lišću i koštici, može prouzrokovati zatvor i biti veoma štetan za vašeg psa.

 

 

Budite oprezni prilikom odlaganja otpada u kantu za smeće koja nema poklopac. Pseća radoznalost nema nikakve veze sa time koliko su siti.

 

U slučaju da vaš pas pojede nešto od ovoga nemojte čekati da vaš ljubimac ima tegobe i bolje se odmah obratite veterinaru.

 

Ako volite svog psa, predlažemo da nabrojane stavke čuvate van domašaja vašeg ljubimca. Podelite ovaj savet sa prijateljima, ko zna koliko pasa možete sačuvati od velikih zdravstvenih komplikacija…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *