Ovi psi su filmske zvezde

Pas je čovekov najbolji prijatelj. Bez obzira da li više volite pse ili mačke, priznajmo da su psi odigrali velike uloge u poznatim filmovima. Psi su odane, zabavne životinje i imaju različite uloge – spasavanje ljudi u nevolji, pomaganje onima kojima treba pomoć ili su jednostavno kućni ljubimac.

Ovo su 11 pasa koji su ušli u naša srca kroz film:

Betoven
Nazvan po velikom kompozitoru, veliki bernandinac koji se služi svakom prilikom. Film je snimljen u 6 nastavaka, usled velike popularnosti. Ko nije zavoleo ovog simpatičnog maznog psa?

Rin Tin Tin
Ovog nemačkog ovčara je spasio američki vojnik tokom Prvog Svetskog Rata i dresirao ga tako dobro da je ovaj pas “glumio” u 27 Holivudskih filmova. Nabrojaćemo nekoliko filmova u kojima je igrao: Tiger Rose (1929), The Lone Defender (1930), The Lightning Warrior (1931)…

 

Toto
Poznati film, Čarobnjak iz Oza, ostaje nam u sećanju zbog Doroti koja je tražila svoj put kući iz čudne zemlje, Strašila koje je tražilo pamet, lavu koji je tražio hrabrost… Naravno, tu je i terijer Toto, ali i nezaboravni saputnik glavne glumice.

 

Huč
Veliki, slinavi Huč je jedini svedok na slučaju detektiva Turnera (Tom Hanks). Komedija i drama u fillmu “Turner and Hooch” gde ova dva “glumca” postaju prijatelji.

 

Marli
Film nastao po istinitoj priči, pretočenoj u knjigu. Slatki, mali labrador stiže u porodicu koja se suočava sa lepotama i teškoćama života. Marli će vas nasmejati koliko je tvrdoglav i trapav, pa rastužiti do suza. Film i knjiga su deinitivno naša preporuka: Marley and me

 

Jerry Lee (K9)
Dlakavi pomoćnik detektiva u filmu K9. U pitanju je nemački ovčar, trenirani pas koji radi na svoj način.

 

 

Badi
Pas košarkaš, zlatni retriver koji se sprijateljuje sa Džošom, dečakom koji je stigao u novu sredinu. Badi igra košarku i da, Badi zakucava!

 

Anštajn
Ko je gledao Povratak u budućnost, sigurno se seća Martija, dr Brauna i naravno Ajnštajna, katalonskog ovčara. Ajnštajn je dobio glavnu ulogu u kasnije razvijenoj animiranoj seriji.

 

Lesi

Verovatno jedan od najpoznatijih pasa iz filmova: Lesi, dobro trenirani pas, izuzetno veran svom vlasniku – Timiju. Dok traži put kući, često pomaže ljudima usput. Snimljen je serijal filmova o ovom posebnom psu. Simbol vernosti i odanosti.

Reno

Još jedan film o detetktivu i psu pomoćniku. Koliko je ovaj pas sposoban, govori podatak da je pomoćnik Čak Norisu u filmu Top Dog.

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *