Ovi posteri mogu vam pomoći da sprečite tuču pasa u parku

Parkovi za pse ili delovi parka za istrčavanje pasa mogu biti sjajno mesto za vašeg psa da vežba i da se igr sa drufim psima pod uslovom da je vaš pas prijateljski nastrojen. I, ako su svi ostali psi tamo prijateljski nastrojeni. U suprotnom, na ovakvim mestima gde je veliki broj pasa na jednom može doći do tuče, pa čak i do tragedije.

Nije redak slučaj da posle posete parku, pojedini psi završe i kod veterinara što zbog tuče, što zbog povreda dobijenih u toj tuči,  dok manje rase ( ako ih nappadne veći pas) mogu da završe i tragično.

posteri park pas

Ali kako da znate da je vaš ili pas koji se nalazi u parku zaista prijateljski nastrojen. Da li ste sigurni da pas zaista uživa? Pogrešno tumačenja govora tela psa može dovesti do neželjenih posledica.

Srećom, nekoliko postera može vam pomoći da uvidite kako vaš pas oseća i kako da izbegnete probleme u parku gde se skupljaju i ostali vlasnici sa svojim psima.

posteri pas park1

Međunarodna asocijacija Animal Behavior konsultanat (IAABC), profesionalna asocijacija za oblast ponašanja životinja lansirala svoj Dog Park Safeti Project.

Dr Džesika Hekman došla je na ideju da napravi seriju Dog Park postera kako bi promovisala zdravu interakciju između pasa. Ova asocijacija želela je da napravi plakate sa pozitivnom porukom.

posteri pas park2

Četiri plakata, prikazuju razne situacije u parku, a i kako se izvući iz njih. Sem na engleskom jeziku, dostupni su takođe na španskom, norveškom, japanskom  i francuskom.

Ako imate psa sa problemima u ponašanju, iz IAABC poručuju da bi bilo dobro da nađete profesionalca odnosno profesionalnog trebera koji će vam pomoći da se pas socijalizuje.

posteri pas park 3

Iako ovi posteri ne postoje na našem jeziku, stručnjaci koji su bar u Noovm Sadu projektovali mesta za istrčavanje pasa, napravili su park iz dva dela koji je ograđen žicom. naime, deo parka je predviđen za male, a deo za velike rase pasa, tako da retko može da dođe do tragičnih posledica ako dođe do odmeravanja snaga. Međutim mnogi vlasnici, a posebno oni manjih rasa, uvek pse u deo koji nije predviđen za njih na šta mi već ne možemo da utičemo.

One Comment

Ostavite odgovor