Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Ove rase su idealne za starije osobe

Psi bez sumnje svoje vlasnike čine srećnim, međutim, kako starimo, tako se smanjuje naša sposobnost da im izlazimo u susret i ispunjavamo sve njihove potrebe. Ovo su neke od najboljih rasa za starije osobe.

Francuski buldog

Francuski buldog je više nego solidan izbor za starje osobe, pogotovo ako uz vas može da bude sve vreme. Iako nisu poznati po svojim atletskim sposobnostima i nisu baš naviknuti na vrućinu, ukoliko ga držite u formi i redovno šišate, u pitanju je divan partner za šetnju. Trebaće vam malo vremena da se naviknete da delite krevet pošto je ova rasa poznata po tome što hrče, međutim, u očima i srcima njihovih vlasnika ovo je samo jedna od mnogih stvari koje ih čine nedoljivim.

Pudla

Postoji razlog zašto su pudle već decenijama popularne, posebno kod starijih osoba. Izuzetno ih je lako trenirati i imaju živahan smisao za humor – smeju se sa vama, a ne vama. One su takođe relativno čiste, malo se linjaju i relativno ih je lako održavati sve dok ih redovno vodite na šišanje.

löwchen pas

Šiperke

U pitanju je rasa koja je prilično dugovečna. Šiperke je mala rasa sa krznom koje se lako održava i očima koje kao da vas uvek pitaju – šta je sledeće?

Odgovor na ovo može biti bilo šta pošto su uvek spremni na novu avanturu.

U pitanju je mala, ali neumorna rasa koja je uvek raspoložena za akciju, bilo na vodi ili kopnu, ali nikada mu nemojte skidati povodac pošto je u pitanju izuzetno brz pas koji voli da svoju brzinu pokazuje drugim životinjama.

Maltezer

Ukoliko želite psa koji se najmanje linja, nabavite malog kratkodlakog ljubimca, nabavite maltezera.

Prednost ove rase nije samo lako održavanje. Maltezeri su rasa koja se uzgojena da bude verni pratilac i da pruža društvo svom vlasniku.

Standard_poodle_apricot

Pembruk velški korgi

Ukoliko ste aktivni, i nemate problema sa psom koj je pametan, odlučan i jake volje, onda je ovo rasa za vas.

Međutim, zbog kratkih nogu i izdužnog tela morate biti pažljivi sa njima, iako oni sami nisu svesni problema.

To znači da bi trebalo da im olakšate svaku kretnju koja zahteva skakanje postavljanjem stepenika.

Svi starimo na različite načine. Neke osobe će usporiti svoj ritam a neke neće imati problema da počnu da se bave padobranstvom i za ljubimca uzmu mastifa, ali većina će sasvim sigurno biti zadovoljna malom rasom koja neće zahtevati previše brige i održavanja.