Ove rase pasa smatraju se najrazmaženijim u psećem svetu

Ukoliko je pas razmažen, zna se za to stanje nije kriv on, već njegov vlasnik, a i ne postoje rase koje naginju ka razmaženosti više od drugih.

Vlasnici su ti koji besomučno udovoljavaju svojim ljubimcima, te ih malo više raspekmezimo nego što bi trebalo.

Zazo vam predstavljamo rase najrazmaženije u psećem svetu, prema iskustvima vlasnika i stručnjaka…

Čivava

One su tako slatke i male da vlasnici prosto ne mogu da odole da ih oblače u moderne i sjajne krpice, a neretko im kupuju i luksuzne kućice, nakit, krevetiće…

To je negde i logično s obzirom na to da nisu veće od plišanih igrački, a i uživaju u pažnji pa nije teško razmaziti ih asesoarima.

Ovu rasu pasa “proslavila” je Paris Hilton. Njena čivava Tinkerbel (Zvončica), koja je nažalost uginula 2015, bila je poznata upravo po luksuznoj garderobi, nakitu i papreno skupim torbama u kojim ju je Paris nosila.

Zlatni retriver

Ne moraš biti mali da bi bio razmažen? To najbolje potvrđuje ova rasa pasa, najomiljeniji ljubimac u SAD. Vlasnici mu u svemu udovoljavaju, a kako je prijateljski nastrojen, uživa u igri i obožava plivanje, Amerikanci ga uvek sa sobom vode na godišnje odmore.

Jorkširski terijer

Mali, slatki i po prilično lajavi, redovno su gosti u gruming salonima (zbog neophodne nege njegove svilenkaste dlake). Baš kao i čivava, jorki je idealan maneken za ulepšavanje, mašnice, odelca…
Najčešće ih vidimo kako vire iz damskih tašnica, jer žele da su uvek uz gazdu pa tako i postanu razmaženi jer su verna senka svojih vlasnika.

Labrador retriver

Nalaze se u top tri omiljenih rasa u svetu pa zato i ne čudi što vlasnici uvek udovoljavaju njihovim željama, a češće i svojim – da mezimcu pruže sve. I više od toga.

Puni su energije, uvek razigrani i uz svoju porodicu pa najčešće budu razmaženi velikom količinom poslastica i novih igračaka.

Francuski buldog

Mali rastom, savršen su “materijal” za razmaziti, jer svuda idu sa svojim vlasnicima. Njihov veseli karakter čini ih idealnim za oblačenje i fotografisanje.

Ova rasa jedna je od omiljenih na društvenim mrežama na kojim ih neprekidno možemo videti obučene, u smešnim ili „ljudskim“ pozama.

Pudla

Zbog toga što moraju da idu na redovna šišanja i ulepšavanja, smatraju se najrazmaženijom rasom u psećem svetu, jer su uvek besprekorno stilizovane. Veliki su probirači, veoma su osetljive i ako im nije po volji, često se namerno upiške ili ukake u stanu, posebno ako ih vlasnik ostavi same kod kuće, a one to osete kao zapostavljanje.

Pitbul

Ovo će vas možda iznenaditi, ali kako su pitbulovi najčešća rasa pasa koja završi u prihvatilištu usled zanemarivanja, osobe koje ih udome učiniće sve da njihovi mezimci zaborave na traume i loš život koji su imali.

One Comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *