Ovako to izgleda kada neko ne može da odoli usvajanju životinja

Stiv Greg je daleko od običnog vlasnika životinja. Trenutno je njegov dom u Denveru, dom 10 pasa (uglavnom stariji), svinji po imenu Bikini koja misli da je pas, dva pileta, dve patke, dva goluba, dve mačke (koje žive u garaži i love miševe), jednog zeca i malo jezero puno riba.

 

 

 

 

Ali Greig nije ludak, a nije ni opsednut prikupljanjem životinja, on je samo čovek sa puno ljubavi prema svim životinjama. Njegova specijalnost je da pruži zauvek dom starijim psima, kojima bi inače bilo teško da ga nađu zbog njihovih godina.

 

 

 

 

“Odrastao sam sa puno životinja,” rekao je Greg. “Oba moja roditelja su bili ljubitelji životinja i uvek su mi dozvoljavali da imam bilo koju životinju dok god sam mogao da brinem o njoj.”

 

 

 

 

Grega ljubav prema životinjama prati ceo život. Kada se odselio, uvek je imao tri ili četiri pasa. Ali smrt jednog posebnog psa bio je početak njegove raznovrste porodice koju ima danas.

 

 

 

 

“Bio sam slomljenjog srca,” rekao je Greg. “Mesec ili dva su prošla i ja sam se još uvek osećao loše zbog toga. Shvatio sam da je jedini način da se bolje osećam, ako se nesto dobro desi, što se verovatno ne bi desilo da mi pas nije uginuo.”

 

 

 

 

Onda se Greg odlučio da ode do skloništa i da udomi starijeg psa, kog verovatno niko ni ne pogleda kada prođe skloništem. Greg je imao ideju da čak iako je izgubio jednog od svojih voljenih pasa, još uvek ima šansu da drugom psu da dobar život.

 

 

 

 

“Tako da sam udomio 12 godina staru Čivavu po imenu Eyore, koja je imala šum na srcu i četiri loša kolena i doneo je kući, to je bio samo početak moje velike porodice,” rekao je Greig.

 

 

 

 

Samo osam od deset pasa koji trenutno žive kod Grega pripadaju njemu – jedan pas je samo cimer na kratko, a drugi pripada Gregovoj sestri. Ostali su njegovi i veliki su hit na Instagramu.

 

 

Kako izgleda jedan dan sa ovoliko puno životinja?

 

 

 

 

“Normalan dan, za mene je da ustanem u 5 ujutro i da pravim doručak za sve njih. Imam 10 pasa i skoro svi imaju drugačiju ishranu,” rekao je Greg.

 

 

Greig pravi više od 10 obroka za njegove životinje, a još daje i lekove njegovim starijim psima koji imaju zdrastvene probleme. Nakon što se pobrine o njegovim psima, Greig ide na posao, ali vraća se kući za vreme ručka da pusti pse u dvorište i da im da poslasticu.

 

 

Svakidašnje šetnje su spektakl, Greig uspeva da šeta sve pse u isto vreme…

 

 

 

 

Preko vikenda Greg zakazuje vreme za šišanje ili odlaske do veterinara, zavisi od potrebe svake životinje.

 

 

…iako je sa Bikini druga priča. Ona ide u šetnju kao kraljica u svojim kolicima…

 

 

 

 

…ili je Greg nosi (što joj se ne svidja toliko).

 

 

Od svih životinja, Bikini i njen najbolji drug Enoch, ne mogu se promašiti.

 

 

 

 

Ali tu su i Gregove druge životinje – kao Oprah, pile čiji je hobi da vozi Roomba po kući.

 

 

 

 

Greig je našao Oprah na istom (farm animal swap) gde je uzeo i Bikini. Svinjin prošli vlasnik nije više mogao da je ima u kući, rekao je Greg. Rekao mu je da je Bikini već naučena na život u kući i navikla je da bude u okolini pasa. “Pomislio sam neću nikada imati ovaku priliku da nabavim svinju kao kućnog ljubimca,'” rekao je Greg.

 

 

Tu je i zec Stjuart.

 

 

 

 

“Zeca je neko samo ostavio u mom dvorištu, tako sam ga našao,” rekao je Greg. “Pretpostavljam da je neko znao da imam puno životinja i pomislio: “ovaj čovek ‘e mu pružiti dobar dom.” Tako da sam ga našao u dvorištu jedno jutro i stavio sam ga u kokošinjac, zato što nisam znao šta ću sa njim.”

 

 

Mora da je ovo bila sudbina jer, prema Gregu, Stjuart je najmirniji zec – slaže se sa svima i nikada ne pokazuje strah.

 

 

Dobro je jer su skoro svi psi stariji i pre bi spavali …

 

 

 

 

…nego što bi jurili zeca.

 

 

Greg voli sve svoje životinje, ali starije životinje imaju nešto posebno što krade njegovu pažnju.

 

 

 

 

“Jednostavno su pametnije životinje,” rekao je Greg. “Znaš šta želis u životu kada si stariji. Ovi psi znaju ko su i lakše je imati odnos sa čovekom ili životinjom koja zna ko je.”

 

 

Rekao je da ljudi koji dolaze u posetu jedva primete da ima 10 pasa u kući – samo zato što su svi psi tihi i imaju manje energije. Greg kaže kada bi svi njegovi psi bili hiperaktivni štenci umesto stariji psi, ne bi mogao da prihvati odgovornost da brine o njima.

 

 

 

 

Pored toga što mu je veoma zabavno da brine o životinjama, Greg se oseća veoma korisnim.

 

 

Greg ne može više da spašava životinje jer nema mesta, ali kaže da kada starije životinje uginu, planira da nastavi i da će neke druge starije životinje da preuzmu njihovo mesto.

Izvor: Tvoj ljubimac

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *