Ovaj pas je dirnuo srca mnogih…

Fotografija psa lutalice, koji se u hladnoj noći sklupčao uz mladića izbeglog iz Sirije, a on s njim podelio svoje ćebe, preplavila je društvene mreže i dirnula na hiljade ljudi.

Izbeglice, koje su i same ostale bez svojih domova, su sa dobrodušnom četveronožnom beskućnicom danima delile baš sve, od vode i hrane, pa do ležaja. Za sve koji se pitaju gde je sada ta simpatična, bezimena lutalica, evo dobrih vesti. Malena više nije bezimena – dobila je ime Sirija i više se ne smrzava, jer su je volonteri iz izbegličkog kampa sklonili na sigurno.

“Baš kao i rastanak s rodnom Sirijom tako je i rastanak s četvoronožnom Sirijom mnogima izmamio suze”, kaže za hrvatski portal Index volonterka Sonja Domić, koja sa svojim prijateljicama svakodnevno odlazi u prihvatilište u Opatovcu gde izbeglicama dele hranu, potrepštine, obuću i odeću koju su same prikupile.

“Mladić s fotografije, koji ju je one hladne večeri utoplio onako promrzlu, želeo je da je povede sa sobom, ali u situaciji neizvesnosti, svestan da joj ne može pružiti ono što ni sam nema, s tugom se oprostio od izgladnelog, ničijeg psa koji je napaćenim ljudima u Opatovcu bar na tren vratio osmeh na lica. Kad god bismo je, nakon dana provedenih u kampu s izbeglicama, ostavili, nisam prestajala da mislim na nju. Prekjuče sam konačno odlučila da tako više ne ide i da moramo da joj potražimo privremeni smeštaj, a potom i zasluženi, pravi dom”.

pas sirija

Čim je stavila Sirijine fotografije na Facebook javili su se “kumovi” , bračni par koji će snositi troškove njenog smeštaja u pansionu i sterilizacije, nakon čega će mala četvoronožna “volonterka” iz izbegličkog kampa biti spremna za odlazak u svoj novi dom.

“Sirija ima tako divnu narav da jednostavno širi oko sebe pozitivne vibracije, puna je ljubavi i voli apsolutno sve. Obožava čak i mace i izuzetno je društvena”, kaže Sonja.

Prošle noći je, možda i prvi put u svom životu, Sirija zaspala u toplom krevetiću kod jedne porodice u Osijeku, a danas je otputovala u stacionar u Vukovar gde će je pregledati veterinar.

Nakon toga će ići u pansion i vrtić za pse gde će čekati da joj neko otvori vrata svog srca i svog doma.

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *