OVAJ izum oduševiće sve vlasnike pasa!

Ime joj je PetPace, a reč je o ogrlici- najnovijoj tehnologiji za četveronožne ljubimce. Tačnije, reč je o ogrlici, koja vas obeštava ukoliko je vaš pas bolestan ili ga nešto boli. Pomoću ove sprave mogu se pratiti sve bolesti, ali i biti programirana na neku specifičnu bolest.

Ogrlica zapravo meri pseće vitalne znake i ostale informacije, koje bi mogle pokazati znakove bola (aktivnost, položaj, ponašanje, kalorije). U slučaju nailaska bilo kakvog problema, vlasnici dobijaju obaveštenje putem telefona, poruke ili e-maila.

ogrlica

Inače, ogrlica postoji već 3 godine te je testirana na hiljadama pasa. Cena joj je 150 dolara.

Ipak, pronalazači priznaju da ova pametna ogrlica ima nekoliko ograničenja, a jedno od njih uključuje i baterije, koje traju od dva dana do osam nedelja, zavisno o tome koliko podataka ogrlica ima za merenje i dostavljanje te koliko često to mora raditi.

„Džek vitalni organi proveravaju se svake 2 minute, a neki svakih 15 minuta. Tako se baterije prazne nakon 2 dana te im treba 2 sata za punjenje“, otkrio je jedan od vlasnika, koji je isprobao ogrlicu.

„Ogrlica nema ugrađen GPS, kako bi se dodatno štedele baterije“, otkrio je doktor Asaf Dagan, glavni veterinarski naučnik i suosnivač PetPace-a.

Ogrlicu mogu da koriste i mačke.

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *