Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Ostavljen zbog bolesti poslednje dane čekao je ležeći na parkingu prekriven prašinom

Na poziv jedne porodice iz Odžaka, počela je potera za prelepim napuštenim crnim labradorom koji je viđen kako luta ulicama. Želeli su da ga udome i najljubaznije nas zamolili da ga potražimo. Zamolili smo naše pratioce na društvenim mrežama da nam jave ukoliko ga vide, a zatim ga i sami tražili po celom gradu. Ali od prelepog crnog labradora ni traga ni glasa.

U decembru prošle godine pred najveća zahlađenja, članica našeg udruženja pronašla je prelepog crnog labradora kako prekriven prašinom leži na jednom parkingu. Mršav, umoran i bez snage da se podigne.

 


Ubrzo smo shvatili da nešto nije uredu sa zadnjim nogama, on nije u mogućnosti da hoda. Proverili smo da li je možda čipovan i hitno ga prebacili za Novi Sad kako bi mu se ukazala pomoć.


U veterinarksoj stanici urađeni su snimci i došli smo do saznanja da ne može da hoda zato što ima problem sa kukovima. Dobio je terapije i prima mnogo lekova protiv bolova. Ali veterinar procenjuje da više nikada neće moći da hoda sam.


Sada je osuđen na nas, pričamo sa njim i poklanjamo mu što više pažnje možemo. Nije u mogućnosti da sam izađe iz boravka, pa ga u rukama nosimo da bi izvršio nuždu, obrišemo ga i vratimo nazad. Teško je gledati psa kada plače i doziva nas, srce nam se cepa samo kada ga pogledamo. On je prelep, ima jako dobru dušu i otvoreno srce za sve životinje, pa se i mačkama raduje kada mu priđu.

Dali smo mu ime Viktor.

Skupljamo novac  i uskoro će dobiti kolica u kojima će moći da se kreće, ima mnogo lepši život i veću slobodu kretanja.

Rezultati provere čipa su pokazali da je pas star 7. godina, adresu, njegovo pravo ime i ime vlasnika. Odmah smo obavestili gospodina, upoznali ga sa celom situacijom i stanjem njegovog psa, a njegova rekakcija nas je ostavila bez reči! Njega pas ne zanima, kao ni njegovo stanje!

Njegov čovek je odustao od njega, ali mi nećemo!

Novosti