Oslobodite se neprijatnog mirisa u stanu

Osobe koje se odluče da kupe ili udome psa, znaju da će nekoliko meseci voditi borbu sa svojim novim ljubimcima, koji treba da nauči da piški i kaki na jednom mestu. Često će se desiti da vaše štene piški na mestu gde to nije predviđeno, posebno kada niste kod kuće. Odrasli psi su naučeni da nuždu obavljaju napolju, a koliko god vi vodili računa o njegovoj higijeni on će i dalje imati specifičan miris. Zato vam donosimo nekoliko saveza uz pomoć kojih ćete odstraniti neugodne mirise, od urina i specifičnog mirisa psa.

1. Očistite urin i kaku brzo i efikasno

Čak i najbolje dresirani ljubimci ponekad mogu da omanu, pa da se upiške na tepih ili na krevet. Evo nekih saveta kako da sprečite nakupljanje neugodnih mirisa na podu i nameštaju:

Brzo uklonite sav izmet ili urin. Urin ostavljen na tepihu ili tapeciranom nameštaju stvara dugotrajan smrad. Mokraća koja se osušila na nameštaju smrdi jače dakle, morate to ukloniti dok je urin još mokar.

Koristite papir za upijanje urina. Najbolja kombinacija je novinskog i toaletnog papira. Kada to obrišete papirom, isperite mesto hladnom vodom.

Možete koristiti i sredstvo za neutralizaciju mirisa kućnih ljubimaca.

lavanda1

Ako je mrlja prošla dublje u tepih, nabavite EKO-proizvode za čišćenje, kako bi ljubimac bio siguran.


2. Negujte ljubimca

Nega uključuje četkanje, pranje, održavanje čistoće ušiju i dentalnu higijenu.

Četkajte psa i perite ga redovno kako mu krzno ne bi smrdelo.

Dobro obrišite ljubimca posle kupanja, kako ne bi ostao mokar i smrdio na vlagu. Možete čak koristiti i fen na slaboj brzini kako bi što bolje osušili krzno.

Vodite računa o čistoći zuba.

Psima sa preklopljenim ušima, češće perite uši kako se ne bi razvile gljivce. Za čišćenje učiju napravite nešavinu belog sirćeta ili alkohola i pomešajte sa vodom. Pazite da mešavina ne bude prejaka. Čistite uši pomoću vate.

3. Održavajte čistoću igračaka i činija
Sve činije iz kojih ljubimac jede i pije očistite posle svakog obroka. I činijice mogu da navuku neprijatne mirise i bakterije koje mogu da štete i vama.

Perite krevet i jastuke na kojem ljubimac spava jakim deterdžentom i dobro ih osušite. Operite i sve igračke vašeg ljubimca.

4. Dodajte Mirisne note u vas dom!

Kada vam dolazi društvo, dodajte malo svežih mirisa u dom na jednostavan način
Upalite nekoliko mirišljavih sveća.
Koristite električne osveživače kako biste imali stalno svež cvetni miris u kući.
često provetravajte prostor i omogućite ulazak svežeg vazduha u stan.
Skuvajte lončić vode a cimetom, narandžinom korom ili sa klinčićima i vas dom će lepo mirisati..

2 Comments

  • KSENIJA GLIGORIJEVIC

    Ovo postaje AGRESIVNO /Miion puta na dan. Zaboravljate da su korisnici i zene koje to ne interesuje i da su tu prisutna i deca i da je vrlo neuputno da non stop gledaju reklamu koju ne bi trebalo da vide. s druge strane, cak iako napisete da nemate 18 godina, igra ce se ukljuciti sto je TOTALNI APSURD..
    Uostalom cemu ta reklama. Ko to zeli, NACICE JE NA INTERNETU I BEZ TOLIKO AGRESIVNIH REKLAMA
    HVALA NA RAZUMEVANJU

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *