Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Oni su se skinuli za napuštene životinje

Udomi, ne kupuj: Zgodni mladići dobrog srca pomažu u pronalaženju doma ovim četveronožnim lepotanima.

Damama svakako primamljiv za oko, ali ovaj kalendar prvenstveno ima humanitarni karakter. Cilj je prikupiti novac za kupovinu i opremanje mobilne veterinarske ambulante za besplatnu sterilizaciju i kastraciju životinja Udruženja za zaštitu životinja „Beta“, a na ovu ideju došla je voditeljka Nikolina Pišek.

Na kalendaru za narednu godinu nalazi se 12 manekena iz Srbije i Hrvatske koji su nagi do pojasa, a u rukama drže napuštene pse.

Ideja za ovaj projekat je krenula spontano. Moja prijateljica koja je bila veliki borac za prava napuštenih  životinja je preminula, a ja sam osetila potrebu da se pozabavim zbrinjavanjem njenih životinja. Cilj nam je prodaja ovih kalendara, a celokupan prihod od njihove prodaje ide u korist udruženja “Beta” u  Srbiji, za lečenje, kastraciju i sterilizaciju njihovih pasa, odnosno smanjivanja broja nezbrinutih životinja – rekla je Nikolina, koja je i birala muškarce za katalog.

– Smatramo da je to prvenstveno seksi, duhovito, oku privlačno i mislim da nije nužno da sve te priče o zbrinjavanju životinja treba da budu tužne i depresivne, iako iza svega toga stoji veliki rad i mnogo truda. To su psi koji čekaju udomljavanje ali vi možete da udomite i nekog od manekena – našalila se voditeljka.

Osnivač “Bete” Miloš Đuričić istakao je da zajednički rade na unapređenju doborobiti životinja, ali da je veoma važno i spašavanje i zbrinjavanje napuštenih i ugroženih životinja.

Kalendar će se prodavati na kioscima u celoj Srbiji po ceni od 490 dinara, a paralelno će se prodavati i u Hrvatskoj. Kupovina i opremanje mobilne veterinarske ambulante za sterilizaciju i kastraciju životinja će i u udaljenim područijima besplatnu sterilizaciju učiniti dostupnom. Takođe, cilj je i bolja saradnja među udruženjima, kao i niz novih projekata za prikupljanje sredstava za veterinarske usluge za sterilizaciju životinja.

Pas za vas/ Blic