Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

ODVRATNO: Kina se priprema za festival psećeg mesa!

Procenjuje se kako se zbog mesa svake godine ubije između 10 i 20 milijona pasa i mačaka. Mnoge od njih bile su nečiji ljubimci koji su zbog prevelike potražnje ukradeni vlasnicima.

KAO i svake godine 20. juna u kineskom gradu Yulinu trebao bi da se održi najokrutniji festival na svetu – festival psećeg i mačjeg mesa. U samo nekoliko dana koliko festival traje više od 10 hiljada pasa i mačaka završće u nečijem tanjiru.

festival

Svesni loše reputacije koju njihov grad ima u Kini, ali i u ostatku sveta lokalne vlasti tvrde kako je o reč o tradiciji te da klanje traje samo nekoliko dana.

Mađutim članovi Humane Society Internationala, organizacije koja se bavi zaštitom životinja prilikom nedavne posjete Yulinu snimili su kako teku pripreme za “festival okrutnosti” te prikupili dokaze kako je klanje već počelo odnosno kako nikad nije niti prestalo (kako tvrde vlasti).

https://www.youtube.com/watch?v=WdFNCZkSSsQ

Samo u Yulinu dnevno se ubije 300 pasa, a ista praksa postoji i u ostalim dijelovima Kine. Procjenjuje se kako se zbog mesa svake godine ubije između 10 i 20 milijuna pasa i mačaka. Mnoge od njih bile su nečiji ljubimci koji su zbog prevelike potražnje ukradeni vlasnicima.