Održana žurka za pse i njihove vlasnike

Gradska opština Vračar i Veterina Beograd organizovale su juče (subota) „žurku“ za pse i njihove vlasnike u Čuburskom parku u cilju promocije odgovornog vlasništva.

Predsednik Skupštine opštine Vračar Mihailo Grupković rekao je Tanjugu da je cilj ove manifestacije promocija dva projekta koje će opština raditi u saradnji sa Gradom Beogradom.

„Prvi je ‘vračarska eko patrola’ a drugi je ‘eko držači sa razgradivim kesama’ po ulazima stambenih zgrada, gde žive vlasnici kućnih ljubimaca i njihovi ljubimci. To je pre svega promocija je odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima|, napomenuo je Grupković.

Prema njegovim rečima, pored odgovornog vlasništva, ubuduće će se insistirati na čistoći, zatim važnosti čipovanja, vakcinisanja i sterilizacije, kao i na principu da vlasnik ne može da napušta svog ljubimca.

Na kraju manifestacije, koja je okupila desetine kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika, biće proglašen najslađi pas koji dobija nagradu sponzora u psećoj hrani.

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *