Odmor sa psom: Uživanje ili noćna mora?

Da li kućnog ljubimca povesti na odmor ili ne večita je dilema. Čak će i njihovi dugogogdišnji vlasnici dobro razmisliti pre nego što donesu odluku.

Iako je sve više restorana, kafića i objekata koji su prijateljski nastrojeni prema životinjama, ima onih koji ostaju pri stavu da kućnim ljubimcima nije mesto u njihovim lokalima u kojima borave ljudi.

Prošlogodišnji slučaj, kada je muškarac kome su zabranili ulazak sa psom demolirao ceo kafić u Bečićima, izazvao je buru u javnosti. Nakon što su mu zabranili da uđe sa psom, ispratio je suprugu i dete do automobila, da bi se potom vratio i počeo da razbija lokal. Ove godine mnogi se pitaju šta im je činiti.

Vlasnicima se zato preporučuje da se pre odlaska na odmor dobro raspitaju o destinaciji. Pri odabiru destinacije problem je i što je za ulazak u većinu zemalja neophodno nabaviti pasoš koji podrazumeva laboratorijske nalalize titar antitela na besnilo.

Takođe, postoje sajtovi na kojima je moguće dobiti direktnu informaciju o smeštaju koji prima kućne ljubimce. Ako želite da putujete u Grčku, takve informacije možete naći na Pet Frendly Map of Greece.

Takođe, jako je bitno poštovati pravila koja važe za boravak ljubimaca na javnim mestima. Neophodno je voditi računa o dobrobiti svojih ljubimaca, ali i o dobrobiti drugih gostiju koji se nađu na plaži. Zatim treba počistiti za psom, ali se i truditi da prisutnost ljubimca ne ugrozi ostale kupače, posebno decu koja se plaše životinja.

Idealno bi bilo kada bi pronaći plažu za kućne ljubimce ili divlju plažu na kojoj biste vi i vaš pas mogli da uživate.

Bitno je znati i da svuda postoje veterinari ukoliko vašim ljubimcima bude zatrebala stručna pomoć.

Izvor:B92.net

Ostavite odgovor