Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

O psima na računima Informatike na debati “Pas i grad

Zelena debata “Pas i grad” održaće se u ponedeljak, 19. septembra u Kulturnom centru u 18 sati.

Tema će biti psi kao kućni ljubimci. Onima koji to stvarno jesu i o onim psima koju su nekad bili ljubimci ili bi to tek mogli da postanu.

 

pas_i_grad

“U fokusu građana je najčešće odnos grada prema ovom pitanju: da li je psima mesto na računima JKP Informatika, da li je broj igrališta za pse dovoljan, da li su azili neophodni i da li je CNR program efikasan. Retko kada govorimo o odgovornom vlasništvu koje je neophodan uslov za održivu gradsku zajednicu. Imati ljubimca, podrazumeva privilegije kao što su pozitivan uticaj na mentalno i fizičko zdravlje ljudi ali i obaveze i odgovornosti. Kako prema psima, tako i prema ostalim članovima urbane zajednice”, objašnjavaju organizatori.

Učesnici u debati su Mirjana Kolarević iz Udruženja građana “Fri Flaj”, veterinar Vladimir Ćurčić i psiholog Izabela Begović. Autor i moderator je Danilo Koprivica.

Zelena debata je forma susretanja stručne i laičke javnosti, institucionalnih i vaninstitucionalnih zainteresovanih strana, na teme iz oblasti kulture urbanog življenja.

021