NS: Pogledajte koje lokacije dobijaju ograđene površine za istrčavanje pasa

Gradskom odlukom predviđeno je da će do kraja godine biti uređene i ograđene tri od deset lokacija za istrčavanje pasa u Novom Sadu.  To znači da će i Novi Sad uskoro dobiti uređene površine za pse, jer do sada je ovih 10 površina bilo samo delimično obeleženo info-tablama. Pojedine lokacije (poput Limanskog parka) bile su u veoma lošem stanju.

Kako kažu u “Zelenilu”, da bi ove površine bile uređene po najvišim evropskim standardima, potrebno je izdvojiti novac kojeg, za sada, ima samo za površine u parku kod Železničke stanice, u Limanskom parku pored Mosta slobode i na Novom naselju prekoputa Staračkog doma. Biće podignute ograde i konačno jasno naglašeno gde se šetaju psi, a koje površine su namenjene za ljude.

limanski
Ranije je udruženje za zaštitu životinja “PAN” apelovalo na rešavanje ovog problema, što bi dovelo do smanjenja problema napada potencijalno agresivnih pasa na ljude. Prostori će imati klupe, stolove i korpe za otpatke, kao i rekvizite za igranje sa psima.

“Do kraja godine će biti obezbeđen novac za ove namene i svi radovi gotovi, a na ostalih sedam površina radićemo naredne godine. Potrebno je izjednačiti sve domaće standarde sa evropskim”, navode u Zelenilu.

Inače, ostale površine namenjene istrčavanju pasa su: deo Univerzitetskog parka kod Bulevara cara Lazara, prostor kod okretnice u Ulici Ive Andrića, ugao Bulevara kneza Miloša i okretnice u produžetku Bulevara Jovana Dučića, prostor u osovini Đorđa Nikšića Johana na Novom naselju, Ugao Oblačića Rada, Boška Vrebalova i Milenka Grčića na Detelinari, deo Omladinskog parka, kao i prostor između Bloka VIII i železničke pruge u Petrovaradinu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *