NS: Na Novom naselju ograđen prostor za istrčavanje pasa

Novo naselje je dobilo prvi ograđeni prostor za istrčavanje pasa u Novom Sadu, i to na livadi pored SGerontološkog centra.

ograda_psi

Portparol Gradskog zelenila Ivan Nožinić kaže da će prostor na Novom naselju biti kompletno završen za najviše desetak dana, a na još dve lokacije do kraja godine.

– Sve tri lokacije će biti ograđene, rekonstruisani travnjaci tamo gde je potrebno, postavljene nove info table o prostoru za šetnju pasa, a postaviće se i klupe, kante za otpatke, kao i rekviziti za igranje pasa koje je izradila naša stolarska služba – kaže Nožinić.

Za sada je u ovom prostoru izgrađena česma i postavljena jedna kanta za otpatke. Građani koji ovde dolaze sa svojim psima kažu za 021 da su zadovoljni, ali da će oni sa manjim psima imati problem jer je ograda u pojedinim delovima nefunkcionalna pošto ima razmak između zemlje i ograde od oko 15 centimetara a to je dovoljno da se pas provuče, ako je neposlušan.

ograda_rupa

Ove godine treba da se još ograde delovi namenjeni psima u Limanskom i parku kod železničke stanice, a naredne godine, najverovatnije na proleće deo Univerzitetskog parka kod Bulevara cara Lazara, prostor kod okretnice u Ulici Ive Andrića, ugao Bulevara kneza Miloša i okretnice u produžetku Bulevara Jovana Dučića, prostor u osovini Đorđa Nikšića Johana na Novom naselju, Ugao Oblačića Rada, Boška Vrebalova i Milenka Grčića na Detelinari, deo Omladinskog parka, kao i prostor između Bloka VIII i železničke pruge u Petrovaradinu.

Svemu je prethodila inicijativa udruženja “PAN Novi Sad” koje je zatražilo da se ovaj problem reši kao što je to u Beogradu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *