NS: Čopor lutalica zaklao Bisu i dva labudića

Čopor pasa lutalica zaklao je noćas jednog odraslog labuda i dva labudića u Dunavskom parku, saznaje 021.

CAM_0910

Kako je za portal 021 rekao jedan od čuvara u parku, koji je bio dežuran, sve se dogodilo noćas oko tri časa.

“Nešto pre tri sata, pošto sam oterao tri pijana mladića koja su sedela na ivici jezera, čuo sam buku i ugledao 5-6 pasa lutalica kako nasrću na labudove. Jedan je već ležao na zemlji mrtav. Uzeo sam štap i pokušao da sprečim dalje napade. Nakon što su se psi razbežali, zatekao sam odraslog labuda krvavog na zemlji, a ubrzo sam pronašao i drugog labudića. Nakon toga sam pozvao policiju i upravu”.

CAM_0901

Direktor “Gradskog zelenila” Aleksandar Bogdanović, koji je odmah došao na mesto incidenta, kaže za 021 da je strašno što se dogodilo, ali da ovo nije prvi put da psi lutalice nasrću na labudove u Dunavskom parku. On je dodao da će to preduzeće obezbediti novi par labudova, ali da je potrebno da se nađe rešenje da se bolje obezbedi park i labudovi.

CAM_0905

Labud koji je preostao (najverovatnije Isa, ali to jo nije definitivno), će najverovatnije biti vraćen u Ribnjak.

Policija je obavila uviđaj, Zoohigijena je odnela tela uginulih ptica, dok će Veterinarska inspekcija proveriti u kakvom je stanju preostali odrasli labud, i utvrditi da li se radi o Isi ili Bisi.

labudici_mrtvi3

Podsetimo, nedavno su labudićima oštećena krila, a za to su navodno bile odgovorne kornjače iz jezera u Dunavskom parku. Ono što su pojedinci smatrali hirurškim sečenjem je trag veterinarske intervencije izvedene nakon što su labudići spaseni od kornjača mesoždera.

Najpoznatiji novosadski par labudova Isa i Bisa su početkom juna dobili četiri labudića, ali su već posle nekoliko dana svi prebačeni iz Dunavskog parka u Ribnjak jer su kornjače napale labudiće. Posle dva meseca, Isa i Bisa su sa dva labudića vraćeni u Dunavski park. Ubrzo potom jedan labudić je uginuo od posledica povreda, dok je drugi uginuo prirodnom smrću.

Ovaj par labudova koje Novosađani znaju kao Isu i Bisu je u jezercetu Dunavskog parka poslednjih 15 godina.

Izvor: 021.rs

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *