Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Novosađani tražili pravdu za psa Stena

Nekoliko stotina građana okupilo se večeras na Trgu slobode, protestujući  zbog nedavno eutanaziranog psa lutalice Stena.

protest_sten1

Skupu su prisustvovali ljudi koji su brinuli o Stenu, svi koji su ga znali i deca koja su ga volela. Deca su čitala pisma upućena svom omiljenom psu.

Pod sloganom “Pravda za Stena” okupljeni građani sa svojim psima, zahtevali su odgovornost i maksimalne kazne za sve koji su odgovorni za Stenovo ubistvo.

protest_za_stena_1

Prisutnima se obratila glumica Marina Cinkocki, zahtevajući pravdu za ubijenu životinju, jasne kriterijume po kojima zakon funkcioniše i Grad koji će čuvati svoje sugrađane.

“Iz nekog razloga, tri veterinara zaposlena u JKP “Zoohigijena i veterina” su rešila da Sten više ne treba da uživa sa decom, da uživa u slobodi, da Sten ne postoji više među nama. Veterinari su stavili tačku i doneli odluku van svih pravila i zakonskih okvira, moralnih i etičkih načela, van okvira ljudskosti i empatije. Zahtevamo pravdu za Stena! Zahtevamo odgovornost za sve koji su odgovorni za Stenovo ubistvo!”, poruka je organizatora ovog skupa.

Organizatori ovim protestom žele da skrenu pažnju kako na eutanaziju Stena, za koga tvrde da poseduju mnogo dokaza da nije bio agresivan, tako i na sve one pse za koje niko nije pitao, a koji su možda tako završili. Okupljeni su tražili smenu svih veterinara koji su u tom činu učestvovali.

izvor: 021.rs