Novogodišnje odluke iz ugla ljubimaca

Nova godina samo što nije. Da li ste na papir stavili vaše novogodišnje odluke? Da li vam je palo na pamet da to isto učinite i u ime svog ljubimca? 🙂

Malo šale nije na odmet, evo predloga za vašu i pseću listu 🙂

 

Nema više žvakanja stvari
Nekada je zaista teško odoleti novom paru obuće, ali žvakanje mora da prestane. Pročitajte kako da odviknete vašeg psa od žvakanja obuće.

Nema više grebanje nameštaja
Vaša maca je za prošlu Novu godinu dobila novu grebalicu, ali i dalje izgleda netaknuta dok je kauč u dnevnoj sobi izgreban? Na našem portalu saznajte kako da mačku naučite da koristi grebalicu, ali i kako da je odviknete od grebanja nameštaja.

popust

“Tiše ću lajati”
Oni su čuvari naših domova, ali lajanje se često odmakne kontroli, pogotovu ako živite u stanu. Zato je važno da naučimo ljubimca da ne laje previše.

Dosta sa nestašlucima
Nova godina je pravo vreme da donesemo nove odluke, kao na primer da više nećemo tolerisati nestašluke, i da ćemo ispravljati neželjena ponašanja ljubimaca.

Sprečimo povlačenje povoca
Vreme za šetnju treba da bude nešto u čemu će i ljubimci i vlasnici uživati. Međutim, ukoliko pas previse vuče povodac, šetnja može postati prava noćna mora. Ne brinite, mi imamo rešenje i za to. Pročitajte o metodi “crveno svetlo, zeleno svetlo” kojom ćete naučiti psa da se primerno ponaša na povocu.

Stop kopanju
Psi često isnstinktivno kopaju rupe u dvorištu, ali isto tako zakopavaju stvari po korpi sa prljavim vešom. Ovo ponašanje bi trebalo preusmeriti, kako ne bismo stalno otklanjali štetu. Pročitajte opširnije o tome zašto psi zakopavaju stvari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *